Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud informează absolvenţii promoţiei 2021 că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie de AJOFM Bistriţa – Năsăud în scopul integrării acestora pe piaţa forţei de muncă.
Absolvenţii instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidenţele AJOFM Bistriţa – Năsăud ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiază de, servicii gratuite de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii de formare profesională, precum și de măsuri de stimulare a ocupării (prime).

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţele AJOFM Bistriţa – Năsăud ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt:

• actul de identitate;
• diploma de absolvire sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii;
• CV;
• Declaratie pe proprie raspundere – privind starea de sanatate – formular tipizat;
• Acord de utilizare a datelor cu caracter personal – formular tipizat;

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.
Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire, este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii indemnizației de șomaj în cazul în care nu au reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale în termenul menționat.
În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare datei absolvirii studiilor stabilită prin reglementările normative în vigoare.
În cazul elevilor care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.
Alte informații privind acordarea indemnizației de șomaj pentru absolvenții de învățământ sunt afişate pe site-ul instituției www.anofm.ro, secțiunea Persoane fizice/ Indemnizații de șomaj si venituri de completare.

1 COMENTARIU

  1. Daaaa…. IN ” PIATZA SOMAJULUI ” … si a PLECARILOR MASIVE IN STRAINATATE, UNDE SA MUNCEASCA PTR ALTII , gata scoliti si formati pe banii nostri publici , sa le faca alora plusvaloare si bani ptr salarii si pensii, ptr ingrijirea copiilor si a batranilor … etc. , ca tzara asta nu-i in stare sa le asigure locuri de munca . La noi s-a demolat si s-a vandut la straini TOT …
    Liberaliilor le-a fatat mintea sa permita ” fliost.orogilor ” … sa ” stea ” la munca … pana la 70 de ani ( ca de regula vor STA … numai directorii, direcorasii, sefii si sefutzii de toate felurile si gradele , coloneii si generalii … care taie frunze la caini si nu fac nimic ) , in timp ce posturile publice se reduc cu 30% si de unde vor fi restructurati si dati afara cine credeti, altii decat tineretul asta prost, care i-au votat impreuna cu diaspo-virusatii care oricum nu mai vin indaratulea in Romania si cu ajutorul carora au iesit astia la ” butoane ” .
    MUCLESSS… !!! Capiutalism burghezo-mosieresc ati votat … NO AMU… DE ASTA AVETI !

SPUNE-TI PAREREA