Militarii Batalionului 812 Infanterie ”Bistrița” au luat cu asalt în perioada 12-17 mai, Poligoanele Dorolea și Livezile pentru executarea unor serii de exerciții menite să le îmbunătățească capacitatea de reacție în rezolvarea unor situații tactice, perfecționarea procedurilor de conducere a trupelor, coeziunea structurilor, rezistența la efort și mai ales anticiparea și adaptarea la orice situație ce poate interveni pe câmpul de luptă, indiferent de vreme .

Pentru cei care au intrat de curând în rândul ”Șoimilor”, a fost prima participare la astfel de exerciții, dar cu toții s-au implicat cu seriozitate pentru îndeplinirea obiectivelor, pentru că militarii știu că antrenamentul susținut reprezintă cel mai important pas spre perfecționare, iar curajul face posibil atingerea celorlalte virtuți.
Text și foto : Zitta – Gabriela BODEA

De asemenea, în perioada 24 mai – 4 iunie 2021, structurile Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” participă, în poligonul Bogata, la exercițiul „WIND SPRING 21”, conectat cu DACIA 21 LIVEX.
În cadrul acestui exercițiu vor fi implicați aproximativ 700 de militari din mai multe unități militare din țară, cu 200 de mijloace tehnice.

Obiectivul principal al exercițiului este perfecționarea deprinderilor în planificarea, organizarea și conducerea acțiunilor la nivelul comandamentelor unităților brigăzii precum și dezvoltarea deprinderilor acționale ale forțelor într-un scenariu specific câmpului de luptă modern. Totodată exercițiul constituie o etapă de validare a procedurilor operaționale specifice și de evaluare a nivelului de instruire atins până în acest moment de către structurile brigăzii.

SPUNE-TI PAREREA