Simion Prigon, cel mai vârstnic cetățean al comunei Bistrița Bârgăului a înplinit, săptămâna aceasta, vârsta de 106 ani. El a fost, în trecut, și primar al comunei, așa că a primit felicitări din partea administrației locale.

„La mulți ani și multă sănătate din partea administrației publice locale pentru cel mai longeviv cetățean al conunei, badea Prigon Simion, fost primar, la împlinirea celor 106 ani!”, este mesajul transmis pe pagina oficială a comunei. 

Simion Prigon s-a născut la 19 mai 1915, în Bistriţa Bârgăului, având o viață fericită cu soția sa Nastasia, care i-a născut trei feciori (Vasile, Andrei şi George). 

Conform unui reportaj realizat de cotidianul Răsunetul în 2015, Simion Prigon a crescut, la început, cai de rasă în propria gospodărie, apoi s-a „specializat” în a face măsurători la scară pentru întabularea terenurilor și a fost, pentru scurt timp, și primar al comunei. Din 1945 s-a angajat la IFT şi lucra la pădure. Apoi a fost, mulți ani, preşedintele Comisiei de împăciuire a comunei.

 

SPUNE-TI PAREREA