Vreme închisă și deosebit de rece pentru luna mai. Anomalia termică negativă este de 6, până la 8°C, pe toată suprafața județului, anunță Meteo NORD.

„Va ploua, temporar, în general slab cantitativ, ploi moderate sub formă de aversă fiind posibile doar la munte, pe versanții sud-vestici, unde topirea accelerată a zăpezii din zonele înalte poate provoca, alături de precipitațiile aşteptate, scurgeri torențiale pe versanți şi risc de creşteri de debite pe cursurile superioare ale râurilor din nord-estul județului.
Maximele termice, din nou în scădere față de intervalul precedent, vor fi cuprinse între 11°C în zonele submontane şi 15°C în zonele cele mai joase, de podiş. Minimele de la noapte, vor avea valori cuprinse între 6°C în depresiunile intramontane şi 9°C în zonele joase din sud-vest.
La Bistrița cerul va fi temporar noros, va ploua în general slab cantitativ iar vântul va avea unele intensificări, mai ales în a doua parte a zilei. Maxima diurnă nu va depăşi 15°C, valoare cu până la 7°C mai mică decât normalul perioadei iar minima de la noapte se va opri la 8 – 9°C“, este prognoza sursei citate.
Temperaturi maxime joi/ minime vineri

Bistrița 15°C / 8°C 🌧🌧
Năsăud 15°C / 8°C 🌧🌧
Beclean 15°C / 9°C 🌧🌧
Sângeorz-Băi 13°C / 8°C 🌧🌧
Rodna 12°C / 7°C 🌧🌧
Teaca 15°C / 8°C 🌧🌧
Lechinţa 15°C / 8°C 🌧🌧
Reteag 15°C / 9°C 🌧🌧
Silivaşu de Câmpie 15°C / 9°C 🌧🌧
Prundu – Bârgăului 14°C / 8°C 🌧🌧
Târlişua 14°C / 8°C 🌧🌧
Romuli 12°C / 7°C🌧🌧
Lunca Ilvei 11°C / 6°C 🌧🌧
Colibița 12°C / 6°C 🌧🌧
Pasul Tihuța 9°C / 5°C🌧🌧
Valea Blaznei 7°C / 4°C 🌧🌧

SPUNE-TI PAREREA