Operatorii economici din idustria de evenimente vor primi ajutor de la stat. De asemenea, se va reglementa și situația organizatorilor de activități culturale.
Anunțul a fost făcut ieri de către deputatul PNL, Diana Morar.

„O veste bună pentru operatorii economici din industria de evenimente: amendamentul privind schema de ajutor de stat în vederea compensării pierderilor din industria HoReCa pentru organizatorii de evenimente, conferințe, târguri și expoziții (CAEN 8230), pe care l-am inițiat alături de colegi mei din PNL Gabriela Horga, Ionel Dancă și Alexandru Kocsis, a primit votul Camerei Deputaților, for decizional.
Ajutorul de stat pentru firmele din industria evenimentelor este de aproximativ 20 de milioane de euro, bani de care operatorii economici au mare nevoie în acest moment.
Umează ca Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului să deschidă apelul de proiecte și să pună în aplicare schema de ajutor de stat.
Acest ajutor financiar vine în completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de Covid-19.
Vom reglementa în curând și situația organizatorilor de activități culturale, intenția noastră fiind de a demara, prin intermediul Ministerulului Culturii, o schemă de ajutor de stat și pentru această categorie“, a transmis Diana Morar.

SPUNE-TI PAREREA