Senatorul PSD BN, Ioan Deneș, a anunțat ai, într-o conferință de presă, că parlamentarii PSD ar putea intra în grevă.Conducerea naţională a Partidului Social Democrat se va întâlni sâmbătă, pentru a lua o decizie privind Planul Național de Redresare și Reziliență.

Mâine, probabil, în discuţiile care vor în echipa de conducere a PSD, se va discuta şi ipoteza ca parlamentarii PSD să intre în grevă parlamentară, dacă nu se va discuta PNRR în Parlament. Suma alocată României prin PNRR este de 29,2 miliarde de euro, din care peste 13 sunt granturi și peste 16 – împrumuturi. Aceste împrumuturi se adaugă, de fapt, la datoria publică pe care o are România, care la începutul anului era de 47,8% din PIB și acum este undeva la 50%. Actualii guvernanți au anunțat că merg la Bruxelles cu un PNRR foarte bine pus la punct, care va fi aprobat. Ministrul Fondurilor Europene s-a întors cu mâinile goale de la Bruxelles, ba mai mult, a primit și o lecție, i s-a spus că acest PNRR făcut de Guvern vizează investiții care nu sunt finanțate de Comisia Europeană, precum infrastructura rutieră, aducțiuni de gaz. Sunt necesare, dar nu se finanțează prin acest plan. Şi premierul s-a întors cu mâna goală”, a declarat Ioan Deneș.

1 COMENTARIU

 1. In primul rând trebuie să stii ce vrei. Planul national de redresare si rezilientă (PNRR) pentru Europa are ca obiectiv general să contribuie la repararea daunelor economice și sociale cauzate de pandemia de COVID-19. In acest sens Comisia Europeană, Parlamentul European și liderii UE au convenit asupra unui plan de redresare care să ajute la ieșirea din criză și pună bazele unei Europe moderne, mai durabile.
  Există şase direcţii în care pot fi folosiţi aceşti bani alocati din PNRR si anume:
  Pilonul I. Tranziția Verde;
  Pilonul II. Transformarea Digitală;
  Pilonul III. Creștere inteligentă;
  Pilonul IV. Coeziune socială și teritorială;
  Pilonul V. Sănătate și reziliență economică, socială și instituțională;
  Pilonul VI. Politici pentru generația următoare, copii și tineri;
  Proiectele pregătite care se incadrează in unul din cei 6 piloni si pentru care există studii de fezabilitate, dar care nu sunt finanţate din alte fonduri europene pot fi trecute pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dacă aceste lucrări se fac în viitor sau dacă au fost demarate începând cu 1 februarie 2020. Orice investiţie din aceşti şase piloni prezentată şi inclusă de guvern în planul depus la Comisia Europeană poate fi decontată, dacă a început după 1 fe­bruarie 2020, adică după începutul pandemiei, cu conditia să fie finalizate până in anul2026.
  Spre exemplu, la Pilonul V. Sănătate și reziliență economică, socială și instituțională, ar fi putut să fie actualizat proiectul existent incă din anul 2009 când ministrul sănătătii era liberalul Eugen Nicolaescu, in guvernul Emil Boc, referitor la construirea unui nou spital de urgentă la Bistrita. In acest proiect spitalul urma să fie amplasat în zona străzii Tărpiului în vecinătatea Liceului Logos si trebuia să aibă o suprafata desfasurată de 65.000 de metri pătrati, valoarea investitiei ridicându-se la 120 de milioane de euro. Noul Spital de Urgentă era alcătuit din trei clădiri, pe trei nivele dispunând de un număr de 462 de paturi si un heliport amenajat la nivelul solului. De asemenea, se vorbea la vremea respectivă că lucrările de constructie vor fi executate de firma italiana Astaldi.
  Cu toate astea, „desteptii” din conducerea judetului obisnuiti cu improvizatiile au cumpărat cu bani din bugetul CJ hotelul Krone inghesuit intre blocuri , unde vor să extindă extindă unele sectii spitalicesti.
  PSD-istii din parlament in loc să de gândească la solutii se gândesc la grevă, fiindcă atâta îi duce capul.

SPUNE-TI PAREREA