Bistrițenii care aveau treabă la AJOFM nu mai erau primiți în birourile instituției, măsura fiind impusă pentru a proteja personalul. Aceștia își completau hârtiile pe hol și le puneau într-o cutie. După ce situația a fost semnalată în presa locală, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a intervenit pentru a remedia problema.

„În dimineața aceasta, prefectul Stelian Dolha a efectuat o vizită la Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă în Bistrița, unde a verificat modul în care sunt primiți cetățenii în instituție și felul în care personalul intervine în rezolvarea problemelor acestora. A avut loc o discuție cu directorul instituției, Otilia Râpan, în vederea remedierii situațiilor sesizate de către cetățeni, apărute și în presa locală.
În cadrul vizitei a fost stabilită desființarea categorică a meselor de la intrarea în instituție, unde erau puse la dispoziție formulare pentru cetățeni și unde aceștia își depuneau dosarele într-o cutiuță, măsuri luate pentru protejarea personalului în perioada de pandemie”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului.

„M-am asigurat că cetățenii o să fie primiți chiar de astăzi în instituția AJOFM la ghișee sau în birouri care au în dotare un panou de protecție. Evident, vor fi respectate măsurile sanitare și de distanțare. Este important ca oamenii fără loc de muncă sau care se află în căutare să fie consiliați într-un mod eficient și corect. Suntem în slujba cetățenilor, și nu invers”, declară prefectul Stelian Dolha.

SPUNE-TI PAREREA