Pesta Porcină Africană a fost confirmată într-o exploatație de porci domestici din Lechința, se arată ăntr-o informare a Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

În urma confirmării pestei porcine africane la porcii domestici dintr-o exploatație de pe raza localității Lechința, la propunerea DSVSA BN, prefectul judeţului a fost notificat în vederea convocării Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) la data de 11.05.2021, în vederea actualizării și aprobării „Planului de măsuri pentru combaterea şi prevenirea difuzării virusului PPA pe teritoriul județului BN”.

Având în vedere evoluţia şi extinderea galopantă a pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul României, s-a delimitat o zonă de protecție de minim 3 km în jurul focarului, care la rândul ei trebuie să fie într-o zonă de supraveghere cu o rază de cel puțin 10 km.

Zona de protecție cuprinde localitătile: Lechința, Vermeș.
Zona de supraveghere: Bidiu, Enciu, Sîniacob, Feleac, Țigău, Chiraleș, Șirioara, Podirei, Chintelnic, Arcalia, Șieu-Măgheruș, Crainimăt, Sărățel, Sărata, Viișoara, Domnești, Herina, Nețeni, Albeștii Bistriței, Galații-Bistriței,Tonciu, Dipșa, Sîngeorzu-Nou, Bungard, Moruț, Matei, Corvinești.

Din zona afectată face parte fondul de vânătoare: Sîniacob, Matei, Albești, Bozieș.
Pentru fondurile de vânătoare rămâne în vigoare planul de măsuri aprobat prin Hotărârea CLCB Nr. 7/22.04.2021.

2 COMENTARII

  1. Mai ” cercetatorii lu peste ” , faceti ma un ” virus ” si dati in Parlamen cu el ma… da de macar asa scapam de ei si raman doar 300 cati am votat la initiativa lui Base si care nu s-a aplicat absolut niciodata, nici de initiatori si nici de cei care s-au perindat la butoane .

SPUNE-TI PAREREA