Două unități administrative din Bistrița-Năsăud au fost amendate cu sume usturătoare pentru că nu au rezolvat problema depozitelor ilegale de gunoaie. Cea mai mare amendă, în valoare de 15 000 de lei, a fost aplicată comunei Dumitrița, în timp ce comuna Monor a fost amendată cu 5000 de lei.

Astăzi, la Instituția Prefectului județul Bistrița-Năsăud, a fost prezidată o ședință de lucru de către subprefectul județului, domnul Atilla Decsei, la care au participat reprezentanți de la Consiliul Județean, Garda de Mediu, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Principalele teme abordate au vizat prezentarea situațiilor consemnate pe teren de către echipele care au început deja monitorizarea UAT-urilor din județ, dar și regruparea personalului pentru saptămâna curentă.

În urma acțiunilor de verificare realizate în perioada 4-7 mai s-au aplicat deja două amenzi, una în valoare de 5000 de lei pentru unitatea administativ-teritorială Monor și una de 15000 de lei pentru UAT-ul Dumitrița.
Activitatea de control se va desfășura în perioada 10.05-04.06.2021, iar acolo unde nu se vor respecta termenele deja stabilite pentru remedierea problemelor, se vor aplica în continuare amenzi în conformitate cu prevederile legale“, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Doar cu amenzi și cu directive clare se poate face o curățenie serioasă care, ulterior, să se și mențină în tot județul nostru. Vom continua să monitorizăm starea de salubritate a tuturor unităților administrative-teritoriale și vom pune presiuni pentru ca termenele date să fie respectate”, este mesajul transmis de către subprefectul Atilla Decsei, conform unui comunicat al instituției citate.

SPUNE-TI PAREREA