32 de metri cubi de gunoaie, care au încăput în 11 tractoare, au fost adunate sâmbătă, 8 mai, în satul Ghinda,în urma unei acțiuni de ecologizare inițiate de Ion Lucian Petraș, căruia i s-au alăturat numeroși voluntari.
Deșeurile au fost sortate, plasticul și dozele de aluminiu fiind puse separat.

La acțiune au luat parte și politicieni, iar Primăria Bistrița a dat o mână de ajutor pentru a sprijini inițiativa.

Paul, Alex, Luci, Mihai, Mihaela , Miruna , nea Marin, bunica lui Luci, Florin vlasa, Sandel Simionca,Simi Simionca , nea George, mătușa lui Luci, Dorin, Bogdan Tarca și fratele lui, Somesan Ioan. De pe Valea Jelnei a fost Raisa Marin Filip și o prietena. Cam ăștia ne-am adunat azi la acțiunea de ecologizare. Dacă am uitat pe cineva scrieți aici. Am avut și sprijinul voluntarilor de la Oameni pentru Oameni, conduși de Vlad Grigoraș. Am primit o mana de ajutor de la Primărie care au pus la dispoziție un microbuz și au rezolvat cu Supercom sa ne ridice gunoiul adunat, mulțumim domnului Hangan SORIN și domnului Samuel Leon Coman care a fost prezent și activ. Au mai participat doamna Cristina Iurisniti și domnul Dobra Mircea. Am adunat selectiv, plastic și doze de aluminiu pe care îl vom preda la CMID TARPIU de unde vom primi saci pentru alte acțiuni. Am primit saci pentru acțiune de la Supercom 300, de la Recycling 3A 500 și 200 de mănuși bune de lucru, de la Goldplast 50 de saci groși, am mai cumpărat eu 100 de saci galbeni pentru selectiv. Am primit și sprijinul CML la sfârșit pentru încărcarea gunoiului. În total am adunat 11 tractoare de gunoi, care au fost 32 de metri cubi, fără cele colectate selectiv. Pozele sunt edificatoare. Mulțumesc tuturor celor care au renunțat la o zi de sâmbătă și au făcut un gest frumos. Acuma rămâne sa menținem curățenia și dacă vedeți pe cineva care aruncă sau cară gunoaie pe dealurile Ghinzii va rog sa le faceți poze și sa îmi semnalați!“, a transmis Ion Lucian Petraș.

1 COMENTARIU

  1. Astai nivelul nostru romanesc de educatie si constiitza sociala , peste tot… ! La romani, ordinea ,curatenia si discipina se mentine exclusv cu scorbaciul cu bube, parul si bota din gard… !

SPUNE-TI PAREREA