Ecologistul bistrițean Marius Bălan a transmis mai multor redacții din Bistrița reacția sa cu privire la uciderea ursului Arthur, subiect care a pus pe jar presa și activiștii pentru mediu din România.

Și a trecut ceva timp de la aderarea din 2007 la Europa civilizată, însă în interiorul granițelor formale noi nu ne schimbăm și nu vrem normalitate nici de-a dracului. Sa moară europenii de vom schimba ceva, ceva ce ei ne cer în legislație și recomandări. Nu schimbam nimic și vă anunțăm ca dacă va fi nevoie o vindem și pe mama și pe tata .

România, deși nu este încă declarată colonie, se comportă cu un întreg aparat de stat ca și cum avem acest statut. Nu mai contează STATUL de DREPT, statul PARALEL sau INVIZIBIL, în această țară se poate obține cu câțiva euro tot ce vă doriți. Corupția UCIDE și URSI nu numai vieți umane. Corupția te lasă pe tine, ca țară, în fundul gol cu locuitori cu tot, dar nu este valabilă la politrucii din edițiile trecute și actuale din administrația romanească care administrează aceasta țara ca pe un lădoi cu lucruri valoroase însă aruncate toate la mare învălmășeală, de unde ei sunt primii care și-au sustras la timp toate cele necesare pentru trei generații de puișori care vor ieși din ouăle lor ascunse în toate unghierele țării.

Zilele acestea, dupa Sfintele PAȘTI, mă cuprinde din nou rușinea ca trăiesc într-o țară cu sistem mafiot la absolut toate segmentele societății. Împușcarea celui mai mare URS din Romania și poate și din Europa face vâlvă mare în presa Europeană și pe facebook. Un prințisor a dat de trei ori mai puțini euroi sa vina după un mare trofeu să-i intinda pielea pe pereții castelului său din Austria, vechi de 1000 de ani. Cu 7.000 euro și-a văzut pofta poftită, adică a plătit de trei ori mai puțin cât ar costa pe continent o asemenea raritate. Dar nu aici e problema, ci la faptul că, din nou, autoritățile române se înjosesc groaznic în a face asemenea compromisuri și oferte scandaloase. Există acuma de formă o anchetă care nu ne va zice nimic și va fi bine ambalată ca să ne facă să uităm repede. Se mai întreabă cineva ce a rezolvat ancheta de azi iarnă cu cei trei ursuleți scoși din bârlog de muncitorii forestieri din Harghita? Nu. Este uitată. Avem se spune MAFIA URȘILOR a celor care pun lațuri, umblă după pui și-i vând bine undeva prin Ucraina la bogătanii din întreaga Rusie, care îi doresc incuiați în cuști la vilele lor. Asa ne spunea presa atunci. Românii si ONG-urile trebuie să iasă în stradă să apere avuția naționala de mare valoare cinegetică și să spunem STOP vânării de trofee.
Vă reamintesc pe scurt de ce ne comportăm ca o colonie și arăt aici și vina noastră de cetățeni trăitori pe acest pamant prăduit la maxim.
În anii ’90, după ridicarea ceții din fața ochilor, am început comerțul cu lucrurile sfinte. Se tranzitau, cu ajutorul celor din vămi, icoane, altare (ușile împărătești) de la biserici vechi de o frumusețe rară și vechime mare, farfurii de lut, mobilă veche, au urmat brățările dacice și cosonii de aur și argint scoase cu detectoarele sub ochii polițiștilor și autorităților dinTransilvania. A urmat împușcarea ciocârliilor de către patronii de restaurante din Italia. Mii de păsări au fost împușcate, brandul țării legat de legendarul ansamblu CIOCÂRLIA , și pe ăsta l-am făcut praf odată cu împușcarea acestor minunății Dumnezeiești. Am făcut praf Delta și Dunărea cu braconajul și tranzacții dubioase de icre negre de Morun, Cega, Păstruga Nisetru. Mă opresc aici, sunt ecologist nu mai amintesc partea economică și financiară de la alte mii de demolari și vânzări dubioase prin care statul a fost păcălit ca un copil cu o jucarie și o bombonică. Pădurile sunt praf și numai CSAT-ul mai poate îndrepta lucrurile. Aștept cu sufletul la gură să vină ziua în care se va decreta marea prohibiție la exploatările forestiere că altă scapare și formulă nu există.
Până una alta, trist lucru în țara mea. Un prințisor aflat pe locul 17 la succesiune de tron mic a omorât un REGE în România. REGELE CARPAȚILOR care împărățea sus locurile și casa lui. Regele ARTHUR de 17 ani care nu făcea rau la nimeni, masculul alfa în lumea lui“, a scris Marius Bălan.

3 COMENTARII

  1. Mai oameni buni , nu are rost sa mai tot comentati ca pro.stii si pricepeti ca si vanatoarea este o activitate economica, la fel cu oricare alta. Nimeni, nu poate efectua activitati de vanatoare, fara autorizatie emisa de administratorii fondurilor de vanatoare, care au la randul lor aprobarile de ” recoltare „… sau ” extragere din terenul pagubit „… al celor care fac obiect al vanatorii, sau al celor care comit pagube tertilor .
    Pricepeti, ca nimeni nu vine sa stea teleleu, sa umble prin munti in cautare de vanat si ca se inscriu in platforma de vanatoare, ca doresc sa vaneze contra-cost bine-nteles, ca nu-i da nimeni vanat gratis. Nimic in lumea asta nu-i gratis …
    Cand un anume fond de vanatoare identifica un vanat despre care prezinta interes, il pune pe inernet si cei care au bani ( fie ei si printi si printisori, regi sau imparati, sau simpli oameni de afaceri ) , vin sa vaneze, PUNCTUAL , adica vin si sunt dusi exact la locul cu pricina, vanaeaza, valorifica ceea ce au vanat si pleaca.
    Cu totul este alta categorie de vanatori, care nu vaneaza PUNCTUAL , ci efectueaza un turism in zona in scop de agrement si daca pot, atunci vor cumpara si un ” drept ptr vanatoare ” … a vre-unei piese de vanat, daca exista… daca nu, se multumeste cu plimbaea, aerul curat, recreerea si nu neaparat vrea vanat .
    Asa ca nu mai tot comenati a la pro.asta si vedeti-va de problemele voastre de familie, de casa, de job… de afaceri etc si lasati-i pe cei care administreaza fondurile de vanatoare sa-si vada de-ale lor, ca nu va pricepeti si numai va dati cu presupusul… si voi iubitorilor de asa zise animale salbatice, daca chiar vreti, n-aveti decat sa va duceti in padure sa va ” haleasca ” ursii ca nu se supara nimeni , dar mie nu-mi convine sa intre ursul in sat, sa-mi atace copilul, sa ma atace pe mine, pe oricine altcineva, sa-mi omoare animalele domestice ori sa-mi faca te miri ce stricaciuni in gospodarie si pe terenurile mele agricole , cautandu-si mancare , PTR CA ACTUALMENTE URSII SI UPII SUNT SCAPATI DE SUB CONTROL .
    Toate animalele de prada, trebuie tinute in arealul lor, sub control si este o prostie nationala sa fie inerzisa vanatoarea la aceste animale, ca ASA VREM NOI SA AVEM O ” MANDRIE NATIONALA ” ( PARDON, MAI DEGRABA prostie nationala ) … care azi-maine o sa ajunga sa va haleasca pe toti comentacii astia ” a la pro.asta ” ! Ma… nu-s vanator, iubesc si eu animalele si domesice si salbatice de-opotriva… dar nu sunt si prost ! ok ?!

  2. Nu-i nimeni ” prost ” draga ” cititor” – ule, daaa… la sanatate, politica, fotbal, la agricultura , la mediu si vanatoare… toti sunt priceputi si dau ei ” solutii si indicatii pretioase ” … si fiecare stie el cel mai bine , ce trebuie sa faca ” HAL’LALT ” … nu el si familia lui… !

SPUNE-TI PAREREA