Daniel Suciu, deputat de Bistrița-Năsăud din partea Partidului Social Democrat, speră ca proiectul PSD de acordare a voucherelor de vacanță din 2022 și pentru angajații din sectorul privat să fie aprobat într-un final.

Până în acest moment PNL s-a opus proiectului, USR l-a susținut, iar UDMR s-a abținut.

„Proiectul meu și al colegilor mei de acordare a voucherelor de vacanță din 2022 și pentru angajații din sectorul privat s-a dezbătut azi în Comisia Economică din Senat. Deși beneficiile sunt mai mult decât evidente, Ministerul Finanțelor (PNL) s-a opus, Ministerul Economiei (USR) a susținut proiectul meu iar UDMR s-a abținut. Votul a fost până la urmă 5 pentru, 5 împotrivă și o abținere. Sper totuși că în plen să fie alt rezultat iar, dacă nu, for decizional este Camera Deputaților unde voi face tot ce pot să treacă!”, spune Daniel Suciu. 

1 COMENTARIU

 1. Asa ar trebui, sa se aplice Legea salarizarii si retribuirii muncii, egal pentru toata lumea, indiferent ca-i la stat ori la priat si vaucerele de vacanta sa fie date atat celor care ( mai ) muncesc (inca )si pensionarilor, iar cand cresc salariile, daca economia este sustenabila, sa se aplice acelasi raport de crestere tuturor, egal .
  La noi, tot mereu, se aplica procente avantajoase celor care au salariile si ” pensiile mici ” … si cei cu ele MARI, mereu sunt tinuti pe loc, ceea ce inseamna ca statul incurajeaza fie nemunca fie contributia ptr pensie deloc ori aproape deloc, cum fac cei care de fapt au pensiile mci, calculate dupa cat contribuie .
  Cel putin mediul privat, ABSOLUT TOTI DECLARA SALARUL MINIM PE ECONOMIE… SI SE MIRA CAND IES LA PENSIE ( DUPA 40-45 DE ANI DE CONTRIBUTIE CICA… ) DE CE AU EI PENSIA DE DOAR 8 MILIOANE DE LEI ( adica tot minima pe economie ) . Pai, ca sa ai pensie de cel putin 20 de milioane de lei, trebuie sa declari si sa platesti contributie la fondul de pensii, dupa cel putin 45 de milioane de lei salar… si ” po.pu.li.mea ” nu vrea sa priceapa asta, multumindu-se cu banii declarati de angajatorii privati, desi in ” mana ” acestia primesc 30… si urla la portile statului cand ies la pensie, de ce iau ei doar 8 milioane de lei…
  Ar rebui ca statul sa intezica absolut angajarea de personal, indiferent la stat ori la privat, daca nu poate asigura un venit care sa-i asigure o pensie de cel putin 20 de milioane de lei lunar , salariatului sau .
  Apreciez ca altfel, de fapt, afacerea privata ar trebui sa si-o faca cu el si membrii sai de familie si sai fie interzis angajarea de personal tertz, ptr ca nu-l tin baierele s-o faca si efectiv exploateaza munca altora, ei, patronii traind ca niste trepadusi si ca niste padu.chi latzi pe capul celor angajati la ei .
  Asta inseamna ” econmie de ciuma rosie sau neagra ” … egal… ca rand pe rand toti au fost ori sunt perindati la butoanele acestei guvernari dupa Ceausescu incoace.

SPUNE-TI PAREREA