Un material video a apărut ieri pe un grup de socializare din Bistrița, înfățișând un bărbat, în fața unui BMW, care se laudă cu pistolul din dotare și execută o tragere în aer pentru a demonstra că arma este reală.

În urma apriției acestui material, poliția s-a autosesizat și a efectuat percheziții la domiciliul bărbatului, dar și în alte locații, pe raza localităților Lechința și Chiraleș. Bărbatul din imagini, dar și un tovarăș de-al său, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Ieri, 4 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare pe raza localităților Lechința și Chiraleș, în urma cărora a fost identificat pistolul folosit în înregistrarea video postată pe o aplicație de socializare, ce aparține unui bărbat de 33 de ani din Chiraleș, în care acesta deține un pistol și execută două trageri în plan vertical.

Polițiștii au constatat că bărbatul nu este autorizat să dețină arme și muniții din categoriile celor supuse autorizării. Pistolul folosit este unul neletal supus autorizării și aparține unui bărbat de 25 de ani din Lechința, pe care acesta l-ar fi achiziționat din Germania și l-ar fi introdus fără drept în țară în luna aprilie a acestui an.

Față de cei doi bărbați s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore urmând să fie prezentați procurorului de caz, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au întocmit un dosar penal cu privire la infracţiunile de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept, complicitate la nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și complicitate la uzul de armă fără drept, urmând documentarea faptelor în cursul cercetării penale“, se arată într-un comunicat al poliției.

UPDATE:  În cazul bărbaților cercetați pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de arma fără drept, complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, complicitate la uz de arma fata drept și contrabanda calificata, s-a luat măsura controlului judiciar. 

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA