Conform unei noi hotărâri CJSU, se schimbă scenariile în mai multe comube din Bistrița-Năsăud. Astfel, 𝐒𝐢𝐥𝐢𝐯𝐚𝐬̗𝐮 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞 𝐬̗𝐢 𝐒𝐚̂𝐧𝐦𝐢𝐡𝐚𝐢𝐮 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞 trec la scenariul galben!

𝐁𝐮𝐝𝐚𝐜𝐮 𝐝𝐞 𝐉𝐨𝐬, 𝐂𝐢𝐜𝐞𝐮 𝐌𝐢𝐡𝐚̆𝐞𝐬̗𝐭𝐢, 𝐋𝐞𝐜𝐡𝐢𝐧𝐭̗𝐚, 𝐌𝐚𝐭𝐞𝐢, 𝐌𝐢𝐜𝐞𝐬̗𝐭𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞, 𝐓𝐞𝐥𝐜𝐢𝐮 intră în scenariul verde. De asemenea,se ridică restricțiile de weekend pentru 𝐂𝐢𝐜𝐞𝐮- 𝐆𝐢𝐮𝐫𝐠𝐞𝐬̗𝐭𝐢!

Conform Hotărârii C.J.S.U. 116/04.05.2021 intră în vigoare următoarele măsuri:

În unitățile administrativ-teritoriale 𝐒𝐢𝐥𝐢𝐯𝐚𝐬̗𝐮 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞 𝐬̗𝐢 𝐒𝐚̂𝐧𝐦𝐢𝐡𝐚𝐢𝐮 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori, intra în vigoare următoarele măsuri:

-activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00.

-aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Se aplică următoarele restricții în unitățile administrativ-teritoriale 𝐁𝐮𝐝𝐚𝐜𝐮 𝐝𝐞 𝐉𝐨𝐬, 𝐂𝐢𝐜𝐞𝐮 𝐌𝐢𝐡𝐚̆𝐞𝐬̗𝐭𝐢, 𝐋𝐞𝐜𝐡𝐢𝐧𝐭̗𝐚, 𝐌𝐚𝐭𝐞𝐢, 𝐌𝐢𝐜𝐞𝐬̗𝐭𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞, 𝐓𝐞𝐥𝐜𝐢𝐮, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mica sau egală cu 1,5/1000 de locuitori. Astfel, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Se ridică restricțiile pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, aplicate în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 348/2021, pentru unitatea administrative- teritorială 𝐂𝐢𝐜𝐞𝐮- 𝐆𝐢𝐮𝐫𝐠𝐞𝐬̗𝐭𝐢.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Măsurile prevăzute în prezenta hotărâre se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia. 

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data 𝐝𝐞 𝟎𝟓 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟏.

SPUNE-TI PAREREA