Ziua internaţională a pompierilor (International Firefighters’ Day – IFFD) este sărbătorită, anual, în a 4-a zi a lunii mai.
Patronul spiritual al luptătorilor cu flăcările este Sfântul Florian, prăznuit în calendarul romano-catolic la această dată, ziua martiriului său în anul 304 d. Chr.

Ziua pompierilor a fost instituită în 1999, ca răspuns la propunerile transmise prin e-mail din întreaga lume, după moartea a cinci pompieri în circumstanţe tragice într-un incendiu produs în Australia.

Cu riscul vieții lor, protejează viața, proprietățile și mediul, fiind zi de zi în prima linie.
Le mulţumim acestor salvatori, pentru curajul, spiritul de sacrificiu şi devotamentul cu care îşi fac datoria în sprijinul nostru.La mulţi ani, ISU Bistrița-Năsăud“, este mesajul transmis de către Emil Radu Moldovan, președintele Consililui Județean Bistrița-Năsăud.

Sunt mândru că în structurile M.A.I. există oameni pentru care sacrificiul de sine a devenit meserie. Pompierii au o misiune unică să protejeze semenii, indiferent de cine sunt ei, punându-și în pericol propria viaţă.
Dragi pompieri, apreciez calităţile care v-au călăuzit către o meserie deloc uşoară, respect capacitatea de a vă asuma zilnic riscuri pe care mulţi nu le cunosc şi vă apreciez profesionalismul dovedit în activitatea depusă.
De asemenea, țin să vă arăt toată prețuirea pe care v-o port pentru sprijinul vostru din perioada pandemiei, care continuă în paralel cu parteneriatul pentru gestionarea campaniei de vaccinare din județul nostru. Sunteți un exemplu de bun management.
La mulți ani tuturor pompierilor!”, transmite prefectul Stelian Dolha cu prilejul acestei zile.

1 COMENTARIU

  1. LA MULTI ANI TUTUROR ACESTORA , CARE PERMANENT… CONTINUU… SUNT IN SLUBA NOASTRA A TUTUROR SI ISI PUN VIATA SI SANATATEA IN PERICOL SA NE PROTEJEZE DE NECAZURILE CARE APAR IMPREVIZIBIL …
    Sanatate si multa putere de munca le doresc si sa apuce sa iasa la o pensie cat de MARE , sa moara toti ” dusmanii ” de necaz !

SPUNE-TI PAREREA