Efective mărite ale Jandarmeriei sunt angrenate în misiuni cu ocazia sărbătorilor pascale, 1 și 2 mai.

La acest sfârșit de săptămână (sărbătorile pascale, 1 și 2 mai), jandarmii alături de polițiști și pompieri vor executa misiunile organizate pentru protejarea populației pe raza județului Bistrița-Năsăud, cu efective mărite.

Astfel, un efectiv de 443 de jandarmi, va fi prezent în spațiul public la acțiunile privind verificările în context COVID-19, la manifestările religioase prilejuite de sărbătorile pascale, (noaptea de Înviere și slujbele religioase din zilele de sărbătoare), precum și în zilele de 1 și 2 mai.
Premergător sărbătorilor pascale, jandarmii acordă sprijinul necesar Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor sau altor structuri specializate, în vederea efectuării activităţilor de control în pieţe agroalimentare şi centre comerciale, pentru verificarea modului de depozitare, transport şi valorificare a produselor din carne, în scopul respectării cadrului legal în domeniu şi prevenirea / combaterea faptelor ce ar putea afecta sănătatea populaţiei / climatul de ordine publică.
În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în perioada 1mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20.00-05.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Totodată, pe tot parcursul sfârșitului de săptămână vor fi organizate verificări cu efective mărite pe linia respectării măsurilor stabilite, scopul acestor misiuni fiind nu neapărat aplicarea de sancțiuni, ci protejarea populației privind îmbolnăvirile cu SARS-COV2.
Misiunile de verificare vor fi organizate și în zonele de agrement, zona montană Rodna, Piatra Fântânele, Colibița și stațiunea balneară Sângeorz-Băi, jandarmii montani fiind permanent la datorie prin acțiuni de patrulare în zonele frecventate de către turiști pentru a putea fi asigurată intervenţia punctuală în cazul apariției unor situații nedorite.
Totodată, vor fi organizate şi executate acţiuni punctuale şi/sau în cooperare cu celelalte structuri abilitate în zonele aglomerate în scopul prevenirii apariţiei stărilor conflictuale, menţinerii şi asigurării ordinii şi liniştii publice.
De asemenea, în perioada de referinţă va fi asigurată şi protecţia obiectivelor la care se asigură paza cu efective de jandarmi.
În această perioadă vor fi constituite subunităţi de intervenţie care să fie în măsură să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor. De asemenea, în perioada menționată vor fi organizate și executate acțiuni specifice pentru descurajarea organizării și luarea măsurilor legale împotriva organizatorilor și participanților la evenimente private interzise.

Jandarmii vă recomandă tuturor să respectați măsurile stabilite pentru a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus iar pentru a evita îmbolnăvirile vă recomandăm tuturor ca în continuare să respectați măsurile de igienă individuală și colectivă, cele de protecție individuală și să evitați aglomerațiile.

SPUNE-TI PAREREA