Vremea intră într-un proces de încălzire în zilele ce urmează. Din păcate, aerul cald aduce și instablitate atmosferică așa că se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice.

Iată cum arată prognoza meteo, conform MeteoNORD.ro:

VINERI

Maximele termice vor avea valori cuprinse între 14°C in zonele submontane şi 20°C in cele mai joase. Ca aspect, însă, vom avea momente de instabilitate, când, temporar, vor cădea averse insotite de descărcări electrice pe arii extinse in zonele montane, dar local, şi in restul zonei de analiză, unde cantitățile vor fi punctifom, insemnate.. Sunt conditii de grindină iar vântul va putea lua aspect de vijelie in timpul ploilor. De precizat este, că, intensitatea fenomenelor va fi mai mare în interiorul arcului carpatic, județul SV, fiind, afectat la cote mai reduse..

SÂMBĂTĂ

Instabilitatea mai scade în intensitate iar temperaturile mai câştigā câteva unități. Astfel, valorile termice se vor încadra, în general, între 18°C şi 22°C! Averse slabe vor fi posibile mai ales la munte si doar local, spre seară în celelalte zone, deci aspect plăcut, cu soare si vânt slab.

DUMINICĂ

Temperaturile cresc, din nou, astfel maximele depăşesc 20°C cam peste tot, ajungând chiar la limita une zile de varā în zonele joase, astfel, sunt posibile valori de 25°C. Din păcate, instabilitatea va creşte şi pe tot parcursul zilei vor fi averse temporare, fenomene electrice, vânt şi condiții de grindină ! Astfel, ziua de Paşte va fi sub semnul ploilor de vară, printre acestea soarele făcându-şi loc doar temporar.

LUNI

Se răcoreşte, însă scăpăm de ploi.
Maximele scad până la valori cuprinse între 12°C în zonele submontane si nu mai mult de 16 – 17°C, in nord-est. Cerul va fi variabil însă vântul ne va sâcâi, cu intensificări pe tot parcursul zilei.

SPUNE-TI PAREREA