Un incendiu puternic a izbucnit la Poiana Ilvei, la o casă de locuit. Două echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Sângeorz-Băi au intervenit pentru a stinge flăcările. 

Focul s-a extins la un imobil învecinat și au fost suplimentate resursele cu două echipaje de pompieri de la Secția de Pompieri Năsăud, respectiv un echipaj de pompieri voluntari cu o autospeciala de interventie de la SVSU Magura Ilvei. 

UPDATE ISU BN: Incendiul a fost lichidat în limitele găsite înainte ca flăcările să se extindă la imobilele învecinate.   

Flăcările se manifestau violent și amenințau sa se extindă la vecinătăți. Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate șase echipaje de pompieri militari de la subunitățile din Sângeorz-Băi și Năsăud, respectiv un echipaj de pompieri voluntari de la SVSU Măgura Ilvei. 

Pompierii militari au evacuat trei butelii din zona de risc pentru evitarea producerii unei deflagrații. De asemenea, 4 bovine și 4 porcine au fost evacuate din adăposturi pentru animale.

Intervenția a durat aproximativ 2 ore, interval în care echipajele de interventie, cu mobilizarea masiva a sătenilor, au limitat propagarea și localizat și lichidat focarele. Suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 600 mp.

Doi adulți și un minor au suferit atacuri de panica, dar nu s-a impus transportul acesteia la spital. 

Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spatii închise.

SPUNE-TI PAREREA