Proiectul de conectare la gaz a sute de localități din România prin PNRR în valoare de 600 de milioane de euro a fost respins de Comisia Europeană.

Conform Econmedia.ro, Comisia Europeană nu e de acord cu proiectul propus de România în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru racordarea la rețelele de gaze naturale a sute de localități, a anunțat luni președintele PNL, Ludovic Orban. E al doilea mare proiect mare respins de Comisie, după cel legat de refacerea sistemului de irigații.

Proiectul, numit ”Dezvoltarea infrastructurii de gaz natural în amestec cu hidrogen și alte gaze verzi” în PNRR și pentru care România a cerut 600 de milioane de euro, a fost propus de PNL încă din versiunea de anul trecut a PNRR.

”Poate că era nevoie de o fundamentare tehnică mai bună”, a mai spus șeful PNL, Ludovic Orban.

Deputatul PSD de Bistrița-Năsăud, Daniel Suciu, a reacționat:

„Vă mai aduceți aminte minciuna cu rețelele de gaz prin fonduri europene din PNRR fluturată tot anul trecut în campaniile electorale? Incompetenții din guvern au ratat și această șansă, iar explicația e una penibilă: “poate trebuia fundamentat tehnic mai bine!”. Irigații nu, gaze nu, drumuri județene nu. Nu mai bine vă luați trotinetele și plecați?”, spune Daniel Suciu.

2 COMENTARII

  1. Motto:
    „Învaţă de la umbră să taci şi să veghezi,
    Învaţă de la stâncă cum neclintit să crezi”.
    ( Rudyard Kipling- ÎNVAŢĂ DE LA TOATE)

    Un vechi proverb spune „Dacă esti prost, stai acasă”. Cu alte cuvinte, dacă nu stii mai bine să taci. Trăim intr-o economie de piată, prin urmare cursul de schimb euro-leu sau pretul carburantilor nu pot fi reglementate de guvern.
    Pe de alta parte, planul national de redresare si rezilientă (PNRR) pentru Europa are ca obiectiv general să contribuie la repararea daunelor economice și sociale cauzate de pandemia de COVID-19. In acest sens Comisia Europeană, Parlamentul European și liderii UE au convenit asupra unui plan de redresare care să ajute la ieșirea din criză și pună bazele unei Europe moderne, mai durabile. Aici nu pot să intre sisteme de irigații, alimentări cu gaze sau drumuri județene. Pentru acestea există alte programe europene.

SPUNE-TI PAREREA