O cursă de 641 de km, Transylvania Legends, este primul ultramaraton care se defășoară în aceste zile pe Via Transilvania. Este vorba de o cursă umanitară, de susținere a copiilor de la Așezământul „Sfântul Leontie Ierarhul“ din Rădăduți.

Legenda spune că fiecare alergător pornește la drum pentru a fi mai aproape de Dumnezeu. Și poate nu-i o idee atât de năstrușnică, căci Via Transilvanica este într-adevăr un drum îndumnezeit.
Alții ar spune că este un drum inițiatic sau poate alții ar spune că e o poartă către spiritul veșnic bătrân și veșnic tânăr al României.
Cine mai știe?
Fie ca această cursă să releve pentru fiecare alergător ceea ce îi este menit!
De la Putna până la Mediaș, suntem alături de ei, fizic sau virtual, oferind sprijin moral sau ajutor direct de pe traseu.
Totul pentru a celebra dragostea pentru natură și alergare, ce ne unește dincolo de diferențe, vârstă sau experiență.
Fiecare pas, e un pas câștigat în redescoperirea comorilor Românești.
Mulțumim Tasuleasa Social și Via Transilvanica pentru că ați redat viața acestui traseu.
În continuare, pe tine cititorule, te invităm să stai alături de noi și să nu te sfiești să trimiți cele mai frumoase gânduri, ținând pumnii strânși tuturor alergătorilor.
Aici poţi urmări concureţii în timp real: https://transylvania-legends.com/live-tracking/
Notă: Clasamentul este pentru fiecare etapă, dintre cele 8, iar în dreapta fiecărui alergător găseşti link-ul de live tracking.
Revenim și cu alte povești despre legende vii!
Puterea fie cu noi!“, au transmis organizatorii.

Pentru a susține cauza poți dona aici: https://www.sfantulleontie.ro/donatii

Alergătorii au ajuns ieri la Tășuleasa Social, unde au fost întâmpinați cu entuziasm.

Uitați-vă bine la ei. Oamenii aceștia aleargă într-o cursă de anduranță, care se întâmplă chiar pe drumul nostru, Via Transilvanica, fără ca noi să fi făcut ceva în acest sens. Este o premieră pentru proiectul nostru, o inițiativă care trebuie să se repete.
Au dat startul ieri la Putna, locul de unde începe și călătoria pe Via Transilvanica, iar în această seară poposesc în campusul Tășuleasa Social. I-am așteptat cu drag și entuziasm, dar mai ales cu multă admirație pentru că știm cum e prin Bucovina la pas, ne putem doar imagina că în alergare e “ceva mai intens”.
Transylvania Legends este o cursă de 641 km, cu 19820m+, compusă din 8 etape. Unii participă la o etapă, alții la mai multe și sunt o seamă de alergători care și-au propus să le facă pe toate și să ajungă până în Mediaș, tot pe Via Transilvanica.
Pentru asta există drumul nostru. Pentru cei care merg pe el, cei care și-l asumă în viețile lor și îi dau un sens dincolo de un drum însemnat de la Putna la Drobeta Turnu-Severin.
Felicitări pentru tot ce faceți! Bun nume ați găsit pentru această cursă.
Cale bună! Și ceva mai aspră decât de obicei“, au transmis reprezentanții Tășuleasa Social.

SPUNE-TI PAREREA