Răzvan Metea, cunoscutul dirijor clujean, a decedat, după ce a fost infectat cu noul coronavirus. 

Răzvan Metea era maestrul ce dirija orchestra simfonică „Bigg Dimm a’Band” a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, orchestră care a încântat și Bistrița în numeroase rânduri. 

Răzvan Metea s-a stins din viață la vârsta de 43 de ani, în urma infectării cu COVID-19. Acesta a fost internat în spital la începutul lunii martie, după care starea sa de sănătate s-a agravat și a fost mutat la Terapie Intensivă. Cunoscutul dirijor, tată a doi copii, a murit joi, pe 22 aprilie 2021.

Iată mesajul transmis de Colectivul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”: 

Colectivul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” anunță cu profundă durere trecerea în neființă a celui care a fost conf. univ. dr. Răzvan Metea – compozitor, dirijor, întemeietorul renumitului ansamblu orchestral Bigg Dimm A’Band.

Profesor și muzician devotat, Răzvan Metea a fost unul dintre cei mai iubiți dascăli ai instituției noastre. Prin activitatea sa, a animat viața culturală a orașului, a bucurat publicul larg la evenimentele cetății, a realizat colaborări inedite cu nume mari ale muzicii românești. Datorită lui, imaginea ANMGD a câștigat mult în notorietate, sălile fiind arhipline la concertele sale. 

Muzician complex, Răzvan Metea a predat contrapunct în cadrul instituției noastre, dar a desfășurat și o mișcare de pionierat prin proiectele sale, a deschis noi perspective, a întemeiat modulul de jazz și muzică ușoară, încurajând tinerii muzicieni să se exprime în plinătatea talentului lor. Astfel, Bigg Dimm A’Band a reprezentat și o platformă de afirmare a artiștilor pasionați și dornici să exploreze muzica în diversitatea ei. 

Prin proiectele sale pline de emoție și energie, prin concertele memorabile, prin zâmbetul său larg ce îmbrățișa o lume întreagă, Răzvan Metea va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre! 

Îți mulțumim că ai fost colegul nostru și că ne-ai dăruit din bunătatea ta, din veselia și din dragostea pentru viață. Ne bucurăm că am râs împreună, că am învățat împreună, că am cântat pe aceleași scene. Ne-ai învățat să dăruim necondiționat și ce înseamnă munca făcută cu pasiune, iar golul lăsat va fi imposibil de înlocuit, atât în cadrul cursurilor, cât mai ales în cadrul activităților cu studenții din Dimm A’Band.

Te vor plânge colegii, prietenii, profesorii, cunoștințele, studenții și toată lumea care te-a cunoscut și care a rămas marcată de zâmbetul tău și de bucuria care se citea pe fața ta în permanență. Suntem alături de cele două fete ale tale, dar și de părinții care trec prin aceste clipe cumplite pricinuite de trecerea ta la o lume în care de acum încolo vei cânta doar cu îngerii.

Nu te vom uita niciodată!

Dumnezeu să te odihnească în pace!

SPUNE-TI PAREREA