Doi urși au fost văzuți în această noapte în municipiul Bistrița, fiind nevoie de intervenția jandarmilor pentru a se asigura că nimeni nu este în pericol. Un urs a produs pagube în crescătoria unui bistrițean de pe Valea Ghinzii, în timp ce un altul a fost văzut de către un localnic în cartierul Unirea.

„În cursul serii de miercuri, 21 aprilie a.c., în jurul orei 22.00, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, au intervenit în urma unui apel la Numărul Unic de Urgență 112, în zona Valea Ghinzii, după ce un bărbat a anunţat prezenţa unui urs pe strada Alunului. Un echipaj de Jandarmerie s-a deplasat în zonă împreună cu un paznic de vânătoare din cadrul Ocolului Silvic Bistrița. La fața locului s-a constatat faptul că ursul a produs pagube materiale, a omorât mai mulți porumbei, după care a părăsit zona respectivă.
Jandarmii au mai rămas în apropierea gospodăriei pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce. Acţiunea a durat aproximativ 2 ore, misiunea încheindu-se fără alte incidente.
Totodată, în această noapte în jurul orei 01.40, un alt apel 112 anunța prezența unui urs în cartierul Unirea. Un bărbat a anunțat că animalul i-a traversat gospodăria, a trecut drumul principal și s-a îndreptat către Slătinița.
Jandarmii au intervenit la fața locului, alături de un inginer silvic din cadrul Fondului de Vânătoare 19 Poieni. La momentul în care echipajul a ajuns în zonă, ursul nu a fost văzut la fața locului, dar jandarmii au mai patrulat pentru aproximativ o oră în zona respectivă pentru a se asigura că nimeni nu este în pericol, misiunea încheindu-se și în acest caz fără incidente. În ambele cazuri au fost anunțate și celelalte instituții abilitate să intervină în asemenea cazuri – conform procedurii, respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița – pentru activarea aplicației RO-Alert“, se arată într-un comunicat de presă al jandarmeriei.

2 COMENTARII

  1. Doamne… ma rog Lui Dumnezeu sa vad si sa aud ca ursii si upii au mancat MACAR UN PARLAMENTAR ! Poate ca doar asa, vor modifica legea vanatorii si sa lase si animalele salbatice la fel cum sunt si cele domestice, cu valoare comerciala si care sa poata fi tinute sub un control strict si sever, iar acolo unde se impune sa fie vanati fara restrictiile de c*cat care sunt facute astazi de gura asa zisilor ” iubitori de animale salbatice ” . Astazi, astia s-au inmultit total incontrolabil si sunt mai protejati decat oamenii …

  2. Doamne… ma rog Lui Dumnezeu sa vad si sa aud ca ursii si lupii au mancat MACAR UN PARLAMENTAR ! Poate ca doar asa, vor modifica legea vanatorii si sa lase si animalele salbatice la fel cum sunt si cele domestice, cu valoare comerciala si care sa poata fi tinute sub un control strict si sever, iar acolo unde se impune sa fie vanati fara restrictiile de c*cat care sunt facute astazi de gura asa zisilor ” iubitori de animale salbatice ” . Astazi, astia s-au inmultit total incontrolabil si sunt mai protejati decat oamenii …

SPUNE-TI PAREREA