Un bărbat de 40 de ani din Bistrița Bârgăului a fost oprit de polițiști pe DN172D, în jurul ore 00.15. Acesta a fost testa cu aparatul etilotest și a primit și o amendă pentru deplasarea în intervalul orar 22.00-05.00.

În această dimineață, în jurul orei 00.15, pe Drumul Județean 172D, în localitatea Bistrița-Bârgăului, polițiștii l-au depistat în trafic pe un bărbat de 40 de ani, din Bistrița Bârgăului care conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea în afara locuinței, în intervalul 22.00-05.00“, se arată într-un comunicat al poliției.

Polițiștii au transmis, de asemenea, informații privind riscurile consumului de alcool la volan:

  • Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său.
  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
  • Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

SPUNE-TI PAREREA