AUR a devenit a treia forță politică din România, în ceea ce privește intenția de vot, conform unui sondaj INSCOP. Remus Ştefureac, directorul Inscop Research, a confirmat acest lucru într-o postare pe Facebook.

Începând din februarie 2021, AUR este al treilea partid din Romania in ceea ce priveste intentia de vot, aproape dublandu-si scorul obtinut la alegerile din urma cu 4 luni. Sunt tare curios cum vor arata cifrele peste o luna, dupa ispravile politice recente. Nu stiu care sunt calculele USR-PLUS, nu stiu care sunt calculele prin coalitie, dar s-ar putea ca alegatorii sa le dea peste cap toate socotelile. Slava Domnului ca nu avem alegeri in curand ar spune unii, dar fereasca Sfantu` de furia populara ar spune altii. Mai ales in perioade fertile pentru populism, manipulare si demagogie. In unele momente e chiar greu sa fii la guvernare, dar fuga de raspundere si asumare e un pacat capital pentru orice politician/partid. Tara se afla in pandemie si trebuie sa fie guvernata responsabil pentru a avea o sansa de a iesi cu bine din incercare. Pana la urma, niciun politician/ministru nu este mai presus de interesul public si binele comun“,a precizat Ștefureac.

Potrivit graficului INSCOP, pe primul loc în opțiunile de vot ale românilor se află PSD, cu 30,6%, urmat de PNL, cu 26.3%. Ambele partide sunt în creștere față de februarie, dar social-democrații câștigă cel mai mult, aproape 4%.
Pe locul trei în sondaje în februarie și martie, se află AUR, cu 15.3%, urmat de Alianța USR-PLUS, cu 14.2%. Atât AUR, cât și Alianța condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș pierd procente față de februarie, dar scăderea mai puternică e la ultimii, aproape 2%.
Studiul a fost realizat în perioada 1-12 martie 2021, pe un eșantion de 1.100 de persoane, prin telefon și are o marjă de eroare de +-2.95%.

1 COMENTARIU

  1. ” AUR-ul” si toti ” SOSOCII ” ar trebui sa-si faca ” simbol ” de partid, o BOTNITZA din aia care se Pune la cai… precum POARTA ei si slogan pentru vot … ” VOTATI BOTNITZA ” !

SPUNE-TI PAREREA