Administrația a toaletat, în cursul săptămânii tercute, platanii de pe strada Independeței din Bistrița. Acest lucru a dus la o priveliște dezagreabilă, având în vedere că în acest copaci aveau cuiburile mai multe ciori: mai mulți pui de cioară zac morți pe lângă copaci. Un iubitor al naturii a atras atenția că dacă toaletarea se făcea mai devreme, ciorile și-ar fi schimbat colonia și nu am fi asistat la aceste imagini.

„Buna ziua…. Toaletare platani pe Independentei (13.04, 2021 – Bistrita)…. Nu sunt un “adorator al ciorilor”, insa cred ca aceasta TOALETARE, se putea face mai repede cu 3-4 saptamani…. Plin de pui morti pe trotuar ,cioara de semănătură (corvus frugilegus) Daca era mai timpuriu, pasarile schimbau locul coloniei… Pacat de pui…“, a scris Nick Buzea în grupul Biodiversitatea și Geodiversitatea Bistrița-Năsăud, unde a publicat și fotografiile de mai jos.

Cioara de semănătură (Corvus frugilegus) este una dintre cele 4 specii europene de păsări care fac parte din punct din genul Corvus, familia Corvidae.
Cioara de semănătură este o pasăre care trăiește în grupuri relativ mari, în regiunile de șes, de deal cu păduri, câmpuri și pe ogoare, putând fi destul de greu diferențiată de „cioara neagră” (Corvus corone). Ea este răspândită din vest- Irlanda, Marea Britanie, Franța și Spania de Nord- până în stepele din Altai. Nu trăiește în Elveția sau unele regiuni din Austria și Italia. Limita de răspândire spre nordul Europei este Danemarca, Suedia de Sud, și regiunea de sud-est a Mării Negre și Mării Caspice. În lunile de iarnă se retrage în sudul Balcanilor- Grecia și Turcia. A fost introdusă cu succes de om în Noua Zeelandă unde în prezent este energic decimată.
Ca și celelalte păsări din această familie, ciorile consumă hrană de natură vegetală și animală, de la viermi, melci, insecte, larve, mamifere mici, de exemplu rozătoare, sau ocazional păsărele sau ouăle acestora, cadavre, fructe, diferite semințe vegetale ca și cele de pe semănătură pe care le scot cu ciocul din pământ.

1 COMENTARIU

  1. Si uite asa isi mananca penelistii singuri voturile pana in 2024. Sa vina si Alpin Coasterul din wonderland. eu i-am avertizat inca din sept. 2020. Treaba voastra ! Umblati numa cat de mult cu DRUJBA dupa voi. Bistritenii nu o sa va ierte.

SPUNE-TI PAREREA