Noi decizii au fost luate în CJSU privind scenariile unităților administrtaive din județ. Astfel, comuna Livezile intră în scenariul roșu, în timp ce Josenii Bârgăului trece la scenariul verde!
Vești bune și pentru Braniștea, unde măsuri suplimentare din weekend au fost ridicate.

Conform Hotărârii C.J.S.U. 106/16.04.2021 intră în vigoare următoarele măsuri:
➡️În unitatea administrativ-teritorială, Livezile unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 locuitori:
-se interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
-este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
➡️Se aplică următoarele restricții în unitatea administrativ- teritorială Josenii Bârgăului, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mica sau egală cu 1,5/1000 de locuitori. Astfel, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
⬆️Se ridică restricțiile pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, aplicate în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.348/2021, pentru unitatea administrativ-teritorială Braniștea.
Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 𝟏𝟕 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏 și se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

SPUNE-TI PAREREA