1010 operații de Neurochirurgie este cifra zilei, prezentată de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldova, în ceea ce privește activitatea medicală a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, în acest domeniu.

Acesta este numărul impresionat la care a ajuns echipa de neurochirurgi de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, coordonată de medicul neurochirurg Andrei Farcaș-Rotariu, în perioada 2017-2021.
Multe dintre aceste operații, cu un grad ridicat de complexitate, realizate în premieră în județul nostru, salvând vieți sau dând șansa la o viață normală.
Au fost extirpate tumori cranio-cerebrale, operații ce țin de patologia traumatică cranio-vertebrală, degenerativ-vertebrală, dar și vertebro-medulară.
Și n-am fi ajuns la această performanță fără voi, „îngerii în halate albe”, medicii specialiști veniți în județul nostru și fără investiții semnificative în aparatură ultraperformantă.
Mulțumim din suflet, medicilor neurochirurgi Andrei Farcaș Rotariu, Vasile Florin Leaț Savin, Horațiu George Chițac și tuturor cadrelor medicale ce le sunt alături, atunci când fac minuni.
La cât mai multe operații reușite, dragii mei.
Vă sunt alături! Continuăm investițiile neprețuite în oameni, pentru oameni!“, a transmis Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA