Polițiștii bistrițeni împreună cu reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniu, au continuat ieri verificările în contextul Coronavirusului. S-au organizat 12 acţiuni punctuale în sistem integrat, cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

 

Au fost efectuate verificări în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Așadar, au fost verificate peste 1600 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 116 de operatori economici și 32 mijloace de transport persoane.

Polițiștii au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6625 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020, în urma neregulilor constatate.

Aceștia, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, actionează, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.

 

,,Vă recomandăm tuturor ca în continuare să respectați măsurile de igienă colectivă și individuală, cele de protecție individuală, să evitați aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.

 

– Reamintim  faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive etc.) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

 

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

 

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 

Pentru sănătatea dumneavoastră,  respectați măsurile de protecție individuală, evitați aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.” transmit reprezentanții IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA