Elena Rus, cunoscută deja pentru participarea ei la emisiunea Chefi la cuțite, și-a desăvârșit faima de artist al gătitului tradițional cu inaugurarea unui punct gastronomic local la Tiha Bârgăului, sub egida Produs în Bistrița-Năsăud.

Acest punct gastronomic, primul din Tiha Bârgăului și al doilea de acest fel din Bistrița-Năsăud, este un loc în care conceptul de restaurant este îmbinat cu familiaritatea și căldura unui cămin, dar, mai ales, cu savoarea unor bucate gătite după rețete tradiționale, cu produse și ingrediente locale.

Conceptul denumit sugestiv „din fermă-n furculiță“ este un pas spre dezvoltarea unei ramuri a turismului în care cei care explorează județul Bistrița-Năsăud să poată completa plăcerea descoperirii unor locuri deosbite cu plăcerea degustării unor mâncăruri deosebite, cu specific local.

Aici o să mâncați acea mâncare a copilăriei voastre. Merg pe mâncarea tradițională și am promovat, oriunde am fost, în orice emisiune, în orice concurs gastronomic, partea tradițională. De ce? Pentru că am locuit, de când mă știu, aici la țară, aici am crescut și am avut norocul să moștenesc rețete foarte vechi. Este o tradiție, în familie avem bucătari, bunica mea fiind bucătăreasă la nunți. Cred că de acolo am luat o parte din pasiunea pentru gătit“, a spus Elena Rus.

Pentru inaugurarea de azi, Elena a pregătit pastă de fasole roșie cu ceapă caramelizată, iahnie de fasole, hribi cu smântână, platouri tradiționale cu pastrame, cârnați etc., sarmale cu păsat și cu puțină nucă, ciolan în sos alb, plăcinte și multe altele, care au putut fi degustate de către invitați.

Totul din pasiune pentru arta culinară, cu ambiția de a demonstra că Punctele gastronomice se pot dezvolta și la noi în județ și pentru a arăta beneficiile lor pentru comunitate și turiști.
Felicitări, Chef Elena Rus că-n această perioadă dificilă, ai curajul de a pune și mai apăsat Poarta Transilvaniei • Bistrița-Năsăud pe harta punctelor gastronomice locale din România și de a fi un ghid pentru cei ce vor să-și deschidă un astfel de Punct.
Încurajez pe toți cei care vor să facă acest pas, să-l realizeze, Punctele gastronomice locale fiind viitorul. Avantajele acestora sunt atât de partea comunității, dar și a gazdelor, care pot să își vândă produsele locale, să păstreze tradițiile și să-și dovedească măiestria în bucătărie, cât și a oaspeților care se pot bucura de o experiență culinară autentică.
Mult succes, tururor celor ce vor deschide astfel de Puncte gastronomice locale în județul nostru“, a transmis preșdintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, prezent la eveniment.

SPUNE-TI PAREREA