Ministrul Finantelor, Florin Citu participa la dezbaterea dintre reprezentantii organizatiilor patronale si cei ai guvernului, marti 10 decembrie 2019, la hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Premierul României, Florin Cîțu, a avut discuții cu reprezentanții industriei HoReCa, cu privire la revenirea la normalitate de la 1 iunie.

Serviciul ospitalității va putea funcționa în orice scenariu, cu orice incidență, la o capacitate de 50% din total și dacă personalul este vaccinat.

„Dacă o să avem toate persoanele vaccinate, putem să discutăm să nu mai depindă sectorul HoReCa de rata de incidență. E un scenariu de lucru… Trebuie să vedem cum evoluează cazurile”, a declarat Florin Cîțu.

Restaurantele ar urma să funcționeze la interior la o capacitate de cel mult 50%, iar reprezentanții sectorului HoReCa spun că sunt dispuși să suporte costurile cu testarea rapidă a clienților.

 

SPUNE-TI PAREREA