Grădinița cu Program Prelungit „Albă ca Zăpada” din orașul Beclean a fost inaugurată azi, la debutul evenimentului fiind prezent și Marcel Ioan Boloș, directorul general al ADR N-V.

Grădinița cu Program Prelungit “Albă ca Zăpada” a fost realizată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 13 – „Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 9b – „Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare”, Obiectivul specific 13.1 – „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România”.

Conceptul după care a fost creată este unul japonez, cu spații vaste de învățare pentru copii, zone de interes pentru interacțiunea celor mici și multe jocuri educative, plus dotări inteligente la standarde europene.

Grădinița conține azi mobilier cu design prietenos și viu colorat, numeroase jocuri educative pentru diferite grupe de vârstă, sisteme de monitorizare video, dar și bucătărie dotată cu aparatură profesională și săli de baie cu toalete și duș pentru copii.

Concret, curtea și cladirea grădiniței au fost dotate cu locuri de joacă pentru copii, astfel:
– Ansamblu de joacă cu două turnuri de formă pătrată, unul cu acoperiș, cu trei tobogane clasice de mărimi diferite, scara de acces și decorațiuni cu animale;
– Ansamblu de joacă cu un turn de formă pătrată cu acoperiș parțial, tobogan clasic și două cățărători metalice, verticală și orizontală cu plasă, scară de acces și decorațiuni cu animale;
– Ansamblu de joacă cu două leagăne, clasic, pe suport metalic cu patru picioare și o transversală, cu scaune dreptunghiulare din plastic, suspendate în patru puncte;
– Carusel;
– Balansoar pe arc cu un loc, viu colorat;
– Balansoar cu scaune în forma de şa, viu colorat;
– Bănci din lemn cu suport din metal.
– Mobilier specific sălilor de grupă (dulapuri, pătuțuri, mese, bibliotecă, scaune, fotolii) pentru cele 8 grupe de copii;
– Aparatură electronică (calculatoare, videoproiectoare, imprimante, sisteme audio) în fiecare sală de grupă.
– Material didactic (puzzle-uri, păpuși, jucării, tăblițe, jocuri educaționale)

„Reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea infrastructurii educaționale a Grădiniței cu Program Prelungit Albă ca Zăpada, localitatea Beclean” asigură un proces educaţional la standarde europene și crește participarea populației preșcolare la procesul educațional.

„Grădinița cu program prelungit „Albă ca Zăpada” a fost reabilitată, extinsă, modernizată și dotată din punct de vedere al infrastructurii educaționale la standarde europene cu o valoare totală de 6.356.914 lei, adică aproximativ 1,4 milioane de euro.

Recepția tehnică a Grădiniței cu Program Prelungit „Albă ca Zăpada” a avut loc în data de 25 martie, iar deschiderea propriu-zisă pentru grupele de grădiniță este programată pentru data de 12 aprilie 2021.

Cu bucurie am dat azi startul “Zilei porților deschise” la Grădinița cu Program Prelungit “Albă ca Zăpada” din orașul nostru, o grădiniță unică datorită tuturor dotărilor și a conceptului după care a fost creată și realizată din fonduri europene nerambursabile.
A fost alături de noi la eveniment domnul Marcel Ioan Boloș, directorul general al ADR N-V și totodată unul dintre promotorii proiectului grădiniței, reprezentanți ai ADR N-V, senatorul Ioan Deneș, consilieri locali ai orașului Beclean, precum și conducerea Școlii Gimnaziale “Grigore Silași” Beclean și reprezentanții presei.
Invităm în continuare părinții și copiii să treacă azi pragul Grădiniței pentru a se bucura împreună de noul concept al Grădiniței cu Program Prelungit “Albă ca Zăpada”.
Investiția în educație este o prioritate pentru orașul Beclean! Vă mulțumesc tuturor pentru încredere“, a transmis primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA