Vremea va fi deosebit de rece petru această perioadă și se vor semnala brumă și înghțe la sol. Avertizarea meteo privind aceste fenomene, confom ANMH; este în vigoare în intervalul 07 aprilie, ora 15:00 – 10 aprilie, ora 10:00.

„În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade în special în nordul și în centrul țării și în dealurile sudice. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.
Temporar, în după-amiaza zilei de miercuri (07 aprilie) și în cursul zilei de joi (08 aprilie) în zonele de deal și de munte vor mai fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului menționat, în sud-vest și centru, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 60…70 km/h, spulberând zăpada“, transmis meteorologii.

La nivel județului Bistrița-Năsăud, Meteo BN prognozează averse de lapoviță/ninsoare/măzăriche insotite de vânt intens.

Nu sunt excluse nici chiar desărcările electrice iar la munte se va depune strat nou de zăpadă.Dimineață iar apoi, din nou, spre seară, cresc şansele formării poleiului şi a ghețusului, pe fondul temperaturilor negative, aşa că, atenție sporită pe şosele!
Maximele termice, la nivelul întregului județ, vor fi cuprinse între +2°C în zonele submontane şi +7°C în zonele cele mai joase, de podiş. Minimele de la noapte se vor încadra între -7°C in depresiunile intramontane şi -2°C în zonele deluroase din sud.
La Bistrița cerul va fi temporar noros şi vom avea averse temporare de ninsoare şi măzăriche iar maxima va atinge +6°C. La noapte minima va fi din nou negativă si va scădea spre -3°C !“, prognozează Meteo BN.

Temperaturi maxime joi/ minime vineri

Bistrița +6°C / -3°C 🌤🌨🌥
Năsăud +6°C / -3°C 🌤🌨🌥
Beclean +7°C / -2°C 🌤🌨🌥
Sângeorz-Băi +4°C / -3°C 🌤🌨🌥
Rodna +3°C / -4°C 🌤🌨🌥
Teaca +7°C / -2°C 🌨🌤🌨🌥
Lechinţa +7°C/ -2°C 🌤🌨🌥
Prundu – Bârgăului +6°C / -3°C 🌤🌨🌥
Romuli +2°C / -6°C 🌤🌨🌥
Lunca Ilvei +2°C / -7°C 🌤🌨🌥
Colibița +2°C / -6°C🌤🌨🌥
Pasul Tihuța 0°C / -8°C 🌨🌤🌨🌥
Valea Blaznei 0°C / -8°C 🌤🌨🌥

SPUNE-TI PAREREA