Un accident de muncă a avut loc la careiera de piatră din localitatea Poiana Ilvei. Conform ISU BN, o persoană a fost prinsă sub un utilaj răsturnat. Din primele informații victima este conștientă cu dificultate în respirație. Intervenția este în dinamica. Intervin pompierii militari din cadrul Gărzii de interventie Sangeorz Bai. ISU BN
În sprijin a fost solicitat elicopterul SMURD de la Baza Aeriana Jibou.

UPDATE1: „Victima, bărbat în vârstă de 57 de ani, a fost găsită inafara utilajului, conștientă, cooperantă, prezenta un traumatism cranian cerebral și traumatism toracic. A fost stabilizata de echipajul de prim ajutor și predată echipajului ce încadrează elicopterul SMURD pentru a fi transportată pe calea aerului la o clinică de specialitate din municipiul Târgu Mureș“, a transmis Cristina Răcilă, ISU BN.

UPDATE2: Bărbatul accidentat este din Voșlobeni, județul Harghita, fiind angajat l unei societăți comerciale care își desfășoară activitatea la careiera de piatră din Măgura Ilvei. Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fiind sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

În această după-masă, a fost sesizat prin 112 faptul că, în incinta unei cariere de piatră, din localitatea Măgura Ilvei, a avut loc un accident. Conform primelor date, un bărbat de 56 de ani, din Voșlobeni, județul Harghita, angajat al unei societăți comerciale, a fost accidentat un utilaj pe care îl manevra. Acesta a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeroz-Băi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și continuă cercetările pentru stabilirea exactă a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. Totodată, a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă în vederea efectuării de verificări de specialitate“, se arată într-o informare a IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA