De Ziua mondială a sănătății vin cu o veste bună: săptămâna viitoare voi susține în comisia de Sănătate din Senat, Legea pentru creșterea alocației de hrană în spitalele din România, a anunțat deputatul PSD BN, Bogdan Ivan, cel care este și inițiatorul legii.

Este primul meu proiect legislativ, depus la începutul sesiunii parlamentare care va schimba situația umilitoare în care sunt puși bolnavii din țara noastră: 10 lei (adică 2 Euro) pentru TREI mese pe zi.
Propunerea noului proiect de lege prevede 40 de lei/zi/pacient (similar cu alocația din penitenciare). O altă modificare: alocația de hrană să se aplice din prima zi a internării dar și anularea plafonului maxim de 10 lei/zi/bolnav.
Fotografiile revoltătoare cu hrana pe care o primesc bolnavii din România nu rezolvă nimic, dar o lege bună care să le asigure o hrană de calitate DA!
Le mulțumesc colegilor din grupul parlamentar PSD pentru susținerea acestei idei și colegilor deputați George Șoldan și Daniel Suciu, co-inițiatorii proiectului“, a mai spus Bogdan Ivan.

SPUNE-TI PAREREA