O nouă rundă de ninsori este așteptată în Bistrița-Năsăud, începând cu această noapte. O avertizare meteo cod galben este în vigoare în intervalul 06 aprilie, ora 23:00 – 07 aprilie, ora 18:00, conform ANMH.
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului;
În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Aerul rece a ajuns în vestul țării, unde, se înregistează, deja, temperaturi foarte scăzute pentru această parioadă. , de doar 0 – +2°C. Se va extinde, spre nordul şi centrul țării, unde va începe să plouă, apoi, odată cu înaintarea în noapte, ploile se vor transforma in ninsori..
La noi maximul de precipitații este aşteptat spre dimineață când şi în zonele joase temperaturile vor fi uşor sub 0, astfel se va depune un strat firav de omăt“, a prognozat MeteoBN.

SPUNE-TI PAREREA