Daniel Suciu, deputat PSD de Bistrița-Năsăud, îi transmite o întrebare prefectului județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, în legătură cu măsurile luate în cazul agenților economici și reprezentanților Horeca.

Acesta a vorbit vineri, 2 aprilie, într-o conferință de presă la sediul PSD Bistrița-Năsăud despre proteste, noile măsuri și despre problemele pe care le are Horeca.

„Există agenți economici inclusiv în municipiul Bistrița din sectorul Horeca care s-au trezit cu facturi de 6.000-7.000 de lei. Dacă ne uităm la prețul benzinei și al motorinei care a trecut și acesta bine de cinci lei, dacă ne uităm pe stradă la magazine, la cafenele, la restaurante închise, dacă ne uităm la televizor și vedem aroganță și dispreț față de reguli pe care cu toții ar trebui să le respectăm, mai miră pe cineva că oameni de diferite categorii sociale ies și spun că nu mai înțeleg nimic? Eu nu mă mir. Am trecut și noi prin asta, am făcut greșelile noastre și oamenii au reacționat, dar mă întreb și îi întreb în special pe cei de la USR – pentru că domnul Barna a avut o ieșire profund nefericită – îl întreb când s-au transformat tinerii frumoși și liberi în fasciști, în huligani, în teroriști sau poate chiar mai rău, în oameni demni de dispreț doar pentru că nu arată foarte bine îmbrăcați și nu sunt acei informaticieni cu care se laudă acest partid?

România e ruptă în două, iar acest lucru este din vina exclusivă a celor care ne duc (…) Îl rog, dacă poate, să ne prezinte, care au fost temele și planul de control, nu știu dacă cerut de domnia sa, după ce a avut întâlnirea cu reprezentanții Horeca. După ce acei oameni și-au strigat nemulțumirea în stradă, nu cumva s-au trezit a doua zi călăriți efectiv de către organele de control? Așa este și așa a fost. Prefectul, în loc să trimită cohortele de instituții în restaurantele din Bistrița, nu mai bine le trimitea pe cursurile de apă, la făcut curățenie? Nu sunt acești oameni destul de pedepsiți după aproape un an de restricții și afaceri greu puse la încercare ca să te mai duci și tu după aceea pentru că au îndrăznit să vină la tine să se plângă? Nu mai bine vorbești cu ei cu treabă bună în loc să trimiți controale peste ei?”, a spus Daniel Suciu într-o conferință de presă. 

SPUNE-TI PAREREA