Zeci de amenzi au fost aplicate în acest weekend pentru chefuri clandestine. 

Polițiștii Secției 7 Politie Rurală Sângeorz-Băi, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Bistrița Năsăud, au efectuat un control la o societate comercială de pe raza localității Valea Vinului, comuna Rodna. Forțele de ordine au constatat faptul că, mai multe persoane participă la un eveniment privat, care nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii virusului Sars-CoV 2. Astfel, au fost legitimate 17 persoane și au fost aplicate un număr de 34 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 12.000 de lei, evenimentul fiind întrerupt.

Un eveniment a fost întrerupt de poliția locală în Bistrița. Polițiștii locali au identificat un eveniment privat care se desfășura în curtea unui imobil din municipiul Bistrița. Au fost legitimate 20 de persoane, fiind aplicat 15 sanctiuni în valoare de 4500 lei. 

La data de 27 martie a.c., 153 de polițiștii, polițiști locali și reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniu, cât și 93 de jandarmi, au continuat verificările în context COVID. Au fost organizate 13

acţiuni punctuale de către Inspectoratul de Poliției Județean Bistrița-Năsăud și 33 de misiuni organizate de Inspectoratului de Jandarmi Bistrița-Năsăud în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Astfel, ieri, au fost desfășurate activități de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Totodată, au fost verificate peste 2200 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 186 de operatori economici și 92 de autovehicule. 

În urma neregulilor constatate, polițiștii împreună cu jandarmii și poliția locală au aplicat 154 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.000 de lei, pentru nerespectarea Legii 55/2020, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, a măsurii carantinării la domiciliu și privind deplasarea nejustificată în intervalul orar 22:00 – 05:00.

SPUNE-TI PAREREA