Cinci persoane au fost reținute pentru 24 de ore, reținerea fiind dispusă de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj. Aceștia sunt acuzzți săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni fără autorizație prealabilă cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, dare de mită, instigare la infracțiunea de dare de mită, luare de mită și șantaj.

„În cauză s-a reținut faptul că inculpații au introdus substanțe psihoactive în două unități penitenciare, de pe raza județelor Cluj și Bistrița-Năsăud, care au fost comercializate, de către deținuți, cu sprijinul unui agent de penitenciare ce a sprijinit activitatea inculpaților de introducere de substanțe interzise sau alte obiecte interzise în interiorul penitenciarului Gherla.
De asemenea, substanțele interzise au fost comercializate de către inculpați și către consumatori de pe raza județelor Cluj și Bistrița-Năsăud“, se arată într-un comunciat de presă al DIICOT.

Conform comunicatului, în urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 105 grame de substanțe interzise, mai multe arme albe, precum și sumele de 7.900 de lei, 430 de euro și 40 de lire.
În cursul zilei de astăzi, cei cinci inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

SPUNE-TI PAREREA