56792477 - young man working at a computer, a home office, blurred background

Ziua Pământului va fi celebrată în data de 27 martie, 2021, cu scopul de a trage atenția asupra degradării naturii și schimbărilor climatice.

După un an în care nevoia de natură a fost resimțită mai mult ca niciodată, ORA PĂMÂNTULUI 2021 aduce împreună oamenii pentru a proteja natura sălbatică, dar și natura din viața noastră de zi cu zi“, este mesajul transmis din Primăria Bistrița, într-un comunicat de presă.

În același comunicat, se precizează că, în acest an, noutatea Zilei Pământului o reprezintă distribuirea unui videoclip care să devină viral.
„VIRTUAL SPOTLIGHT – Momentul luminilor stinse, de-a lungul anilor, a însemnat orașe, străzi, clădiri, repere importante ale orașelor cu luminile stinse – o priveliște de neratat care a atras atenția publicului asupra degradării naturii și a crizei climatice. Anul acesta pe lângă oprirea luminilor, vă invităm, să conștientizăm și mai mult și să creăm aceeași vedere, dar, online, astfel încât lumea să vadă planeta noastră, problemele cu care ne confruntăm, într-o lumină nouă.
Cum? În 27 martie, va fi postat un nou videoclip- https://youtu.be/hvBsgfn_cvY.
Tot ce trebuie să faceți este să îl împărtășiți prietenilor și cunoscuților!Scopul este simplu: focusăm lumina reflectoarelor pe planeta noastră și-l transformăm în cel mai vizionat videoclip din lume, astfel încât cât mai mulți oameni să audă acest mesaj.
ALĂTURĂ-TE MILIOANELOR DE OAMENI DIN JURUL LUMII CARE ÎȘI FAC VOCEA AUZITĂ, PENTRU PLANETĂ!#Connect2Earth“, se mai arată în comunicatul de presă.

Cu alte cuvinte, în această zi, oamenii constrânși să rămână în case din cauza restrcțiilor impuse de pandemie, sunt îndemnați să consume resurse pentru a distribui un clip în mediul online.

Programul Orei Pământului mai presuoune ca sâmbătă, 27 martie, să stingem lumina între orele 20.30-21.30.

1 COMENTARIU

  1. Ieri si astazi in trei ore impreuna cu CRISTIAN TETCU 9activist) am luat la filmat si numarat toti copacii de pe traseul asa zisei LINII VERZI PESEDISTE votata de masinaria de vot a fostului edil care a proiectat un traseu prost si ce este si mai ingrijorator sunt marcajele de pe trotuare care ne arata noua ca zbora peste 400 de arbori de aliniament. Astfel nici martienii nu mai cred in povestea edililor din editia trecuta dar si cea prezenta cum ca acest proiect miselesc va reduce poluarea. Nimic mai fals avand in vedere miile de mp de coronament care nu va mai exista si care nu o sa mai retina noxele, praful si poluarea fonica. Sa vedem cati din cei 75.000 locuitoei au chef si timp sa salveze copacii Bistritei si in fond sa isi salveze propria sanatate. Vom reveni cu noutati si vom lansa o mare PETITIE .

SPUNE-TI PAREREA