Tinerii bistrițeni s-au săturat să aștepte și se pun pe treabă! Sâmbăta aceasta va avea loc o ecologizare pe malurile râului Bistrița, care a fost și n-a fost curățat, malurile arătând în continuare de parcă sunt ale nimănui.

Vlad Grigoraș, un tânăr din Bistrița, a organizat totul pornind de la un anunț de pe Facebook pe care îl aplică și în orașul său. Obiectivul este clar: să scoată dintre gunoaie malurile râului care străbate urba noastră.

Alături de Vlad s-au alăturat rapid mai mulți tineri din oraș și din afară, iar sâmbătă, 27 martie începând cu ora 10:00 începe ecologizarea malurilor râului Bistrița.

„De la ideea unei persoane, Felix Andy, de pe un grup de Facebook legată de faptul că ar trebui să începem să facem ceva în privința asta (n.r. ecologizare), am simțit că trebuie să materializez asta, în 21 martie 2021 ne-am înființat un grup de Facebook.

(vezi grupul AICI

În 23 martie am pus bazele primei acțiuni de ecologizare în comuna Cetate, în colaborare cu primarul Lucian Tarnița care a fost foarte deschis și ne-a spus că ne va pune la dispoziție transport până la sediul primăriei, al deșeurilor, saci și oameni, doar că are nevoie de ajutor. Pentru orașul nostru am pornit eu și am organizat o acțiune respectând toate formele legale, dar fara ajutorul niciunei instituții în afara firmei de salubritate, domnul director zonal, Cristi Pascaline, ne-a pus la dispoziție transportul deșeurilor rezultate în urma acțiunii de pe 27 martie de pe malul râului Bistrița, am primit donație de mănuși și saci pentru acțiunea de pe malul apei, dorind să păstrez anonimatul dar tot ce vă pot spune e că e unul dintre voluntari. Mă bucur că ne-am strâns și am organizat tot într-un timp atât de scurt și că punem derula prima acțiune. Sper să ne adunăm cât mai mulți, vă așteptăm cu drag, fiecare e liber să stea cât dorește. Doar sa aveți la voi măști, apă, dezinfectant obligatoriu și bocanci. O să facem grupuri de câte șase să împăcăm autoritățile și să păstrăm restricțiile impuse. Dacă se vrea, se face!”, spune Vlad Grigoraș, tânărul inițiator al ecologizării de pe malul râului Bistrița.

1 COMENTARIU

  1. In sfarsit manca-v-ar NOROCUL. ! Am crezut ca ati emigrat cu totii . Bafta , ca eu sunt satul. Va fac loc cu drag.

SPUNE-TI PAREREA