Ostermarkt, târgul tradițional de Paște al sașilor revine la Bistrița în perioada 26-28 martie, dar din cadrul evenimentului vor lipsi parada și dansurile specifice ansamblurilor săsești și maghiare. Anunțul a fost făcut de către Asociația Produs în Bistrița-Năsăud.

Ducem mai departe moștenirea transmisă din generație în generație, de peste 900 de ani, de comunitatea săsească, care organiza acest eveniment cu o saptămână înainte de marea Sărbătoare a Învierii. Anul acesta, din păcate fără parada sau dansurile ansamblurilor săsești și maghiare, dar cu bucuria de a păstra vie tradiția Târgului de Paște al Sașilor – Ostermarkt.
Ouă pictate și decorate în cele mai ingenioase și colorate moduri, accesorii și decorațiuni de Paște, alte creații minunate, realizate cu multă măiestrie de către artizanii locali, acompaniate de bucate locale, condimentate pe ici-colo, de savori săsești și ungurești, dau un farmec aparte cetății Bistriței, în acest sfârșit de săptămână – 26 – 28 martie 2021“, este anunțul făcut de asociație.

SPUNE-TI PAREREA