Vremea rămâne rece în județul Bistrița-Năsăud, cu temperaturi minime de iarnă şi atmosferă mai degrabă schimbătoare, mai ales în partea a doua a zilei, prognozează Meteo BN, în privința zilei de azi, 23 martie.

„Astfel, pe fondul avansului unui nucleu rece, de presiune scăzutā, mai ales în orele după-amiezei, vor cădea ninsori, în zonele montane moderat cantitativ, iar în cele joase acestea vor fi precipitatii mixte cu caracter de aversă, temporar intense. Tot în a doua parte a zilei, odată cu trecerea frontului rece, vântul se va intensifica cu rafale de 40 – 50 km/h, în zonele joase dar va sufla tare la munte, unde vitezele vor depăşi 70 – 80 km/h.
Maximele termice, la nivelul întregului județ, vor fi cuprinse între 0°C în zonele submontane şi nu mai mult de +5°C în zonele cele mai joase, de podiş.
Minimele de la noapte, în condițiile unui cer din nou, variabil, vor coborî până spre -8°C în depresiuni şi spre -4°C în zonele joase, astfel, vom avea, din nou, o noapte înghețată, în tot județul!
La Bistrița vom avea cer variabil dimineață dar temporar noros peste zi, cu o maximă de +4°C – +5°C. După-amiazā cresc şansele unor averse de lapoviță şi ninsoare iar vântul se va intensifica cu rafale de 40 – 50 km/h. Minimele nopții care vor urma vor scădea spre -4°C“, mai notează Meteo BN.
Temperaturi maxime marți/ minime miercuri

🌄 🌛
Bistrița +5°C / -5°C ⛅➡️🌨🌨
Năsăud +4°C / -5°C ⛅➡️🌨🌨
Beclean +5°C / -3°C ⛅➡️🌨🌨
Sângeorz-Băi +4°C / -5°C ⛅➡️🌨🌨
Rodna +3°C / -5°C ⛅➡️🌨🌨
Teaca +5°C / -3°C ⛅➡️🌨🌨
Lechinţa +5°C/ -3°C ⛅➡️🌨🌨
Prundu – Bârgăului +4°C / -5°C ⛅➡️🌨🌨
Romuli 0°C / -6°C ⛅➡️🌨❄❄
Lunca Ilvei 0°C / -7°C ⛅🌨❄❄
Colibița 0°C / -6°C⛅➡️🌨❄❄
Pasul Tihuța -1°C / -7°C ⛅➡️🌨❄❄
Valea Blaznei -3°C / -8°C ⛅➡️🌨❄❄

SPUNE-TI PAREREA