Sorin Cîmpeanu a declarat într-o conferință de presă de la Ministerul Educației faptul că elevii de clasa a VIII-a vor susține Evaluarea Națională în perioada 5-8 iulie, adminiterea de la liceu făcându-se după data de 8 iulie.

De asemenea, Evaluarea Națională pentru clasa a II-a va fi organizată în cursul lunii mai, cele pentru clasele a IV-a și a VI-a rămân pe datele actuale.

În prezentarea modificărilor făcute în structura anului școlar 2020-2021, Sorin Cîmpeanu a prezentat avantajele și dezavantajele acestora:

,,Un alt avantaj, în afară de derularea până pe 31 martie a simulărilor, în afară de păstrarea datelor pentru examenul de bacalaureat, se regăsește în păstrarea datelor pentru evaluările la clasele a patra și a șasea, evaluările la clasa doua urmând a fi programate în cursul lunii mai. De asemenea vom acorda importanța cuvenită pretestărilor pentru pisa. 

Dezavantajul este că suntem nevoiți să decalam examenul de Evaluare Națională, el se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după data de 8 iulie”.

SPUNE-TI PAREREA