Ca urmare a degradărilor produse la câteva porțiuni din zidul Cetății Medievale Bistrița, situate pe strada Dogarilor, în data de 24.03.2021, între orele 08.00 – 15.30, se vor executa lucrări de protejare a zidului cetății
În acest interval de timp circulația auto va fi restricționată pe strada Dogarilor pe porțiunea cu sens unic între intersecțiile cu strada Mihai Kogălniceanu și Nicolae Titulescu.
Rugăm participanții la trafic și riveranii să dea dovadă de înțelegere și să respecte reglementările cu privire la restricționarea circulației, a transmis Primăria Bistrița.

1 COMENTARIU

  1. Lucrările de protejare a zidurilor Cetății Medievale Bistrița reprezinta un demers necesar, dar insuficient de a mai salva ce se mai poate din trecutul istoric al orasului.
    Ar fi nevoie de mai mult decât atât pentru pastrarea si punerea in valoare a datului material si spiritual care vine din istorie, mai ales că astazi Bistrita nu mai păstrează mare lucru din epoca medievală.
    Iată ce spunea marele istoric Nicolae Iorga in lucrarea sa intitulată „Neamul românesc in Ardeal si Tara Ungurească la 1906 ” despre trecutul istoric al Bistritei:
    „Bistriţa nu este nici pe departe o Sighişoară , căci n-a păstrat din zidurile ei decât ce se mai vede în marginea râului printre copacii bătrâni ai unei frumoase plimbări şi din trecut nu-ţi vorbeşte nici un alt martur decât biserica de pe care tocmai se rădea , în călătoria mea din urmă , spoiala neagră a veacurilor , care aminteşte mai mult decât pătează”. Aviz celor care in timpul mandatului de primar al lui Ovidiu Cretu au vopsit turnul Bisericii Evanghelice cu vopsea lavabila!

SPUNE-TI PAREREA