Poliția Locală din Bistrița revine în subordinea Primăriei și își va relua activitățile obișnuite de patrulare, controale și aplicare amenzi, care, până acum, au fost lăsate la o parte. Poliția Locală a renunțat la o parte din atribuții, de aproximativ un an, după ce, odată cu intrarea României în stare de urgență, agenții au trecut în subordinea IPJ.

Începând cu data de 28 martie, polițiștii locali își vor relua atribuțiile. Anunțul a fst făcut de către viceprimarul municipiului Bistrița, Călin Stan.

„Poliția locală a oricărui municipiu, oraș, localitate sau municipiu reședință de județ funcționează conform legii numărul 155 din 12 iulie 2010, republicată și actualizată la data de 21 ianuarie 2017.
Aflată în subordinea primăriilor, poliția locală a fost înființată în scopul exercitării atribuțiilor privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, precum și prevenirea și descoperirea infracțiunilor. De asemenea, poliția locală își desfășoară activitatea pe baza principiilor legalității, previzibilității, proximității și proporționalității, deschiderii și transparenței, eficienței și eficacității, răspunderii și responsabilității, imparțialității și nediscriminării.
Toate cele enunțate mai sus reprezintă litera de lege și sunt respectate și de către poliția locală din Municipiul Bistrița.
Pe lângă cadrul legislativ deja existent, în urma Ordonanței de Urgență din data de 18 martie 2021, emisă și semnată de premierul Florin Câțu, poliția locală este readusă în subordinea primăriilor cu amendamentul care prevede faptul că, din punct de vedere operațional, conducerea poliției locale este menținută de către Poliția Română timp de încă 10 zile de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență. Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență publicată în Monitorul Oficial, partea I, numărul 273 din 18 martie 2021 articolul II aliniatul 1. După această perioadă de 10 zile Poliția Locală revine în subordinea primăriei.
Îi asigurăm pe toți cetățenii Municipiului Bistrița de respectarea cadrului legislativ în ceea ce privește atribuțiile Poliției Locale, care trebuie pusă mereu în slujba cetățeanului, mai ales în această perioadă dificilă“, a anunțat Călin Stan.

1 COMENTARIU

  1. Care amenzi se reiau ? Politia Locala si Edilii nu sunt capabili sa rezolve dezlipirea miilor de afise puse ilegal pe toti stalpii electrici de un SRL. Culmea este ca omul care isi ofera serviciile si-a afisat mare cu negru si numarul de mobil. Si mai tare este ca un anunt este pus pe primul stalp chiar in fata primariei Alo Politia Locala ! Alo Primaria ! Aveti chef de lucru si sa eradicati prostul obicei ?Am depus sesizari lui Cristi Niculae, Politiei, d-lui Peteleu si nimic pana in prezent.

SPUNE-TI PAREREA