Într-un reportaj marca „România Te Iubesc“, difuzat duminică pe PRO TV, este abordată problema apei potabile și a rețelelor de apă-canal din România. Pe harta rușinii apare și Bistrița-Năsăud. Primarul comunei Rebra, Ștefan Danci, recunoaște că în loc să ducă la analize apă de le rețea, a cumpărat apă potabilă îmbuteliată, din magazin. Ba mai mult, l-a ajutat și pe primarul din Leșu să facă același lucru.

„Bacteriologic, microbiologic, are anumite componente care sunt, de multe ori, mari: clor rezidual liber, enterococi. Nu iese la marea majoritate a localităților, noi am monitorizat și din fântâni, am luat și din fântâni și am dus și nici acelea nu au ieșit bine. De lângă stadionul din Bistrița am luat, eram în Bistrița și trebuia să duc apa la analize, la Satu Mare. Ce am găsit rapid, am luat! M-a rugat și primarul din Leșu, amândoi am derulat aceste proiecte și am luat două sticle: pe una am scris Leșu, pe una am scris Rebra. Nu le-am luat din același loc, ca să nu fie la fel”, a explicat primarul Ștefan Danci.

Localnicii din comuna Rebra au o stație făcută în 2009, dar primesc la robinet apă menajeră.

Citește și:

(VIDEO) Comuna Budești, la „România Te Iubesc“. Apa mizerabilă pe care o beau sătenii și promisiuni pe care le înghit de 20 de ani

SPUNE-TI PAREREA