Sâmbătă, 20 martie, este echinocțiul de primăvară, dată ce marchează începutul primăverii astronomice. Echinocțiul, numit și echinox, este momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ. Tradițional, momentul Echinocțiului este un moment de armonie și echilibru, în care ziua și noaptea sunt într-o perfectă balanță.

Echinocțiul are loc de două ori pe an: primul, în jurul datei de 21 martie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera nordică și echinocțiul de toamnă în cea sudică; al doilea, în jurul datei de 23 septembrie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera sudică și echinocțiul de toamnă în emisfera nordică.

În 2021, echinocţiul de primăvară este sâmbătă, 20 martie, la ora 11.37 (sursa astro-urseanu.ro). Din acest moment, ziua va fi în continuă creştere până la data de 21 iunie, când este solstițiul de vară.

Când are loc Echinocțiul de primăvară, ziua și noaptea devin egale și este momentul când se consideră că începe primăvara în emisfera nordică și toamna în cea sudică. Acest moment este celebrat din timpuri străvechi de către oameni, indiferent de apartenența la o anumită cultură și religie, Echinocțiul marcând puterea dualității, chemarea la echilibru și transformare interioară și exterioară către regenerare, renaștere, prosperitate și armonie.
Echinocțiul ne reamintește puterea care sălășuiește în noi și importanța ritmului naturii pentru viața pe Pământ, unde dualitatea este de fapt un întreg, unde lumina și întunericul sunt de fapt într-o relație de iubire, de completare și armonie.

Iată cum va fi influențată fiecare zodie în perioada imediat următoare echinocțiului, preț de câteva săptămâni.

Berbec. Înveți să privești problemele ca pe provocări, iar crizele ca rampe către schimbare în mai bine. În această perioadă astrele te îndeamnă să privești în principal partea plină a paharului, să adopți o atitudine încrezătoare, pozitivă, veselă. Doar așa vei putea descoperi răspunsuri nebănuite și idei minunate care să te ajute în viitorul apropiat.

Taur. Nativii Taur sunt sfătuiți să nu se grăbească, să își seteze un ritm propriu, chiar dacă este mai lent, va fi însă sigur. Cu pași mici, cântărind cu atenție lucrurile și mizând pe diplomație, nativii Taur pot avea succes în tot ceea ce fac în următoarea perioadă, atât pe plan profesional, cât și sentimental.

Gemeni. Lecția pe care o învățați în această perioadă constă fie în a termina ceea ce ați început, fie în a nu mai începe ceea ce nu puteți termina. Așadar, este timpul să vă priviți în oglindă, să descoperiți ceea ce vreți cu adevărat, să vă evaluați just abilitățile, resursele și puterile astfel încât timpul pe care îl investiți de acum înainte să fie productiv, să aibă rezultate sau pur și simplu să vă aducă mai multă relaxare. Este o perioadă frumoasă, de remodelare și reechilibrare.

Rac. Deși lucrurile par să se desfășoare ca și până acum, primiți o energie vibrantă care vă aduce noi direcții, noi începuturi. Mai multe neclarități din trecut par să își găsească răspunsurile acum, iar unele decizii pe care le-ați tot amânat pot fi luate în această perioadă, căci gândurile vi se limpezesc. Chiar dacă comunicarea nu va fi excelentă – aviz celor care lucrează în echipă, totuși veți avea noroc în dragoste, reușind să cuceriți inima unei persoane care contează pentru voi.

Leu. Astrele vă îndeamnă să căutați echilibrul din sufletul vostru, să încercați să armonizați relațiile cu cei dragi și cu partenerul de viață. Am putea spune că perioada ce urmează este mai degrabă romantică pentru voi, presărată cu ieșiri și călătorii ce va ating spiritul de aventură. Din când în când vă recomandăm să vă focusați și pe carieră, căci veți avea tendința să o neglijați.

Fecioară. Este o perioadă care vă îndeamnă la relaxare, la răsfăț, la timp personal. Dacă până acum v-ați simțit trași într-un ritm pe care nu voi l-ați setat, acum aveți prolejul să domoliți lucrurile, să va găsiți echilibrul, calmul și armonia. Toate acestea vor avea ecou atât în viața profesională, pe care o veți organiza riguros pentru a evita haosul, cât și în viațapersonală, unde va regăsiți mai aproape de cei dragi, de partener și de familie.

Balanță. Energia acestei perioade este frumoasă, creativă, regenerativă. Veți simți că aveți puterea să faceți tot ce n-ați făcut până acum, deși v-ați propus, veți găsi soluții inovatoare la probleme curente și reușiți să vă dezvoltați armonios în plan profesional. În ceea ce privește viața sentimentală, căutați să vă distrați mai mult, să petreceți mai multă vreme alături de familie și de prieteni, simțind că așa vă echilibrați emoțiile și vă alungați grijile.

Scorpion. Nativii Scoprion sunt îndemnați să reflecteze mai mult asupra propriei persoane, propriei sănătăți. Așadar vor face îmbunătățiri în ceea ce privește stilul de viață, vor merge la medici sau terapeuți pentru a rezolva unele disconforturi cu care se confruntă de ceva vreme, vor căuta să aibă o dietă mai sănătoasă și să facă mai multă mișcare. Este posibil ca unii dintre aceștia să fie interesați și de schimbarea imaginii, dorind să arate mai bine, mai tineri ori se vor îndrepta spre dezvoltarea personală și vindecarea rănilor emoționale. Acești nativi fac un salt mare în ceea ce privește calitatea vieții începând cu această perioadă.

Săgetător. Următoarele săptămâni vin cu claritate în gânduri, dar și cu o criză emoțională. Simțiți nevoia unei schimbări, poate chiar intuiți care este aceea, dar trebuie să vă găsiți puterea interioară pentru a face primul pas în noua direcție. Cu cât scurtați perioada de decizie, cu atât vă va fi mai ușor. Lăsăți intuiția și adevărul să vă ghideze.

Capricorn. Echinocțiul de primăvară vine cu putere de muncă pentru nativii Capricorn, care se simt motivați și reușesc să își împlinească toate provocările profesionale. Nativii primesc energie astrală, vitalitate, astfel că au poftă de viață, de muncă, dar și de distracție totodată. Cei singuri au șanse mari să își găsească sufletul pereche, căci astrele le aduc noroc în dragoste. Se recomandă prudență în ceea ce privește o minciună sau o bârfă, aceasta se poate întoarce împotriva voastră.

Vărsător. Nativii se bucură de o perioadă plină de energie și vești bune, fiind încurajați să profite de toate ocaziile care se ivesc. Unele aspecte par să se întâmple mai greu, nu vor primi toate răspunsurile, însă vor avea suficientă răbdare să treacă peste fiecare obstacol pe care îl întâlnesc. Pentru că nu reprezintă punctul lor forte în această perioadă, comunicarea le poate crea blocaje, de aceea recomandăm să nu vorbească mânați de impulsivitate, ci să dezbată cu calm și diplomație subiectele în contradictoriu.

Pești. Urmează o perioadă de asumare a responsabilităților. Pot exista griji legate de bani, de cheltuieli și proiecte de viitor pe care nu le veți putea amâna. Plănuiți cum să obțineți finanțe suplimentare și totodată cum să economisiți, pentru a vă putea finaliza planurile în timpul propus. Cei dragi și partenerul de viață va susțin în tot ceea ce faceți, iar astrele vă aduc norocul necesar pentru reușită.

SPUNE-TI PAREREA