Zeci de mame din comuna Maieru, Bistrița-Năsăud, au fost decorate cu „Medalia Maternităţii“ şi „Ordinul Gloria Maternă“ de regimul comunist, fiecare având peste 10 copii. O expoziție foto dedicată maternității va avea loc în perioada 20 martie – 20 aprilie 2021, la Muzeul „Cuibul Visurilor” Maieru. Fotografiile au fost adunate de la oamenii din localitate.

Fiindcă luna martie este prin excelenţă luna femeilor şi a mamelor din viaţa noastră, a tuturor, începând cu data de 20 martie 2021, sub egida Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, Muzeul „CuibulVisurilor” Maieru vă invită la o nouă expoziţie de fotografie- „Portrete de mame măierene”.
Adunate de la localnicii din Maieru, fotografiile, unele vechi, chiar de aproape 100 de ani, au fost prelucrate, expoziţia reunind, aşadar, fotografii care înfăţişează diverse portrete ale mamelor din această localitate, portrete filtrate prin obiectivul vechiului aparat fotografic de atunci şi reinterpretate acum fie prin ochii noştri de „copii” care am fost cândva, fie prin ochii noştri ai celor care am străbătut, mai mult sau mai puţin, valurile anilor.
De la mamele tinere de odată, cu un copil sau chiar cu mai mulţi de 10, până la bunicile sau străbunicile cu argint în păr, dar toate cu aur în inimă. De la mamele cu zâmbetul mereu pe buze până la cele rămase văduve, căzute pe gânduri sau cu lacrimi în ochi, câte ipostaze nu ne pot fi înfăţişate prin aceste portrete!?“, este mesajul transmis de către reprezentanții Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA