Șase persoane s-au înscris la concursul pentru funcția de manager a Palatului Culturii Bistrița. Este vorba de Ion Bradea – fost consilier al preşedintelui CJ, Radu Moldovan, fost consilier al viceprimarului Cristian Niculae, fost director de marketing Metropolis, Mihai Berbunschi, director interimar, Ciprian Moldovan – jurnalist, fost director la Radio Transilvania și Florin Ormenişan – tenor, Gavril Ţărmure – manager Centrul Judeţean pentru Cultură, fondator al Societăţii de Concerte Bistriţa și Claudiu Şular – profesor la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, fost director al Liceului de Muzică.

În final, doar 2 din cei 6 candidați au fost admiși în etapa de analiză a proiectelor culturale: Gavril Ţărmure și Claudiu Şular.

M-au descalificat ! Am primit astăzi semnale că mi se va face vânt din concurs. Au motivat că nu am studii de lungă durată în domeniul umanist/arte. Fals! Sunt absolvent al unei facultăți de istorie ( cu durata de 4 ani !!! ) și am un masterat în management. Că nu am experiență în management cultural !!!
Dumnezeule, dar munca mea in jurnalism, filmele mele documentare, organizarea de evenimente culturale. Fondarea primului festival de film la Bistrița !
Dar, cum vă spuneam, mă așteptam ! Nu poți învinge sistemul. Pentru a conduce o instituție publică la Bistrița, trebuie să faci parte din el. Lupta mea, continuă!“, a transmis Ciprian Moldovan.

Am vrut să fiu schimbarea de care Palatul Culturii avea nevoie. Și m-am înscris la concursul organizat de Primăria Bistrița.
Și am fost declarat respins pentru că nu am vechime în specialitate – deși în cei peste 15 ani petrecuți în domeniul privat am organizat peste 400 de concerte și peste 1.000 de party-uri și evenimente, și multe din responsabilitățile pe care le-am avut se suprapuneau cu atribuțiile unui manager cultural de instituție publică. Ca să nu mai spun că de peste 7 ani facem proiecte frumoase și vizibile prin Asociația Culturală ”Grigore Bradea”…
Și am fost declarat respins pentru că am greșit la proiectul meu de management indentarea (orientarea textului în pagină – eu am lăsat left și nu justify) și spațierea între rânduri (am folosit 1,15 în loc de 1,5 – și abia m-am încadrat în cele 50 de pagini).
Am greșit aceste 2 setări în Word, și mi-e ciudă pe mine.
Dar mă doare să văd că Sistemul pune accent pe FORMĂ, nu pe CONȚINUT. Și mă doare să văd că Sistemul va găsi mereu portițe de setare a condițiilor de participare la concurs prin care să limiteze cât mai mult posibilitatea de a participa la concurs, în locul unei competiții pe proiecte.
Sunt 6 proiecte de management, din care vor fi studiate doar 2. Restul proiectelor nu mai contează, deși cred că fiecare din ele au soluții și idei bune pentru această instituție!“, a recaționat și Ion Bradea.

SPUNE-TI PAREREA