Un om de afaceri a blocat un drum de acces de la Colibița, depozitând ilegal pământ pe malul lacului. Inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistrița-Năsăud s-au autosesizat după ce subiectul a fost tratat de timponline.ro și au făcut verificări la fața locului.

„Inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistrița-Năsăud s-au autosesizat ca urmare a unor informații apărute în mass-media, în data de 16 martie 2021, privind existența unui depozit ilegal de pământ în zona acumulării Colibița. Aceștia s-au deplasat imediat la fața locului.
Reprezentanții Inspecției Teritoriale a Apelor au constatat faptul că depozitul ilegal de pământ și pietriș era amplasat pe malul stâng al acumulării Colibița, în zona de protecție, pe o suprafață de 1.523,9 metri pătrați“, se arată într-un comunicat de presă publicat pe pagina Apele Române Someș-Tisa.

Cetățeanul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 25.000 de lei, conform prevederilor Legii apelor. Totodată, inspectorii instituției noastre au dispus dezafectarea depozitului ilegal.

Menționăm că orice lucrare pe ape sau care are legătură cu apele se poate executa numai dacă titularul deține acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor, eliberate la cerere de către instituția noastră. Reluăm apelul adresat populației la responsabilitate. În data de 22 martie, lumea întreagă sărbătorește #ZiuaMondialăaApei, prilej de reflecție asupra rolului fiecăruia în respectarea şi protejarea acestei resurse epuizabile și a mediului înconjurător“, se mai arată în comunicat.

 

SPUNE-TI PAREREA